HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Albrecht visszatért, Ferk kórházba került

2010.12.05. 22:13 sikiraly

Parádés teljesítménnyel vágott vissza az alpesi sí Világkupában az előző két napi vereségért Maria Rieschnek Lindsey Vonn. Az amerikai síző nagy fölénnyel nyerte meg a Lake Louise-i szuper-óriásműlesiklást, a szlovén Marusa Ferket bukása után helikopterrel szállították kórházba. A férfiak Beaver Creek-i óriás-műlesikló versenyében a szakági Vk védője, az amerikai Ted Ligety szintén magabiztosan győzött, és újra síelt a 2009 elején súlyos sérülést szenvedett svájci Daniel Albrecht.

A hölgyek a kanadai Lake Louise-ban harmadszor csúsztak le a pályán, ezúttal szuper-óriásműlesiklásban mérték össze az erejüket. A szám 2010-es olimpiai bajnoka, a német Viktoria Rebensburg kezdte a versenyt, de már az utána induló olasz Johanna Scharf jobb időt ment nála. Utóbbi addig állt az élen, míg a tízes számmal rajtoló Maria Riesch célba nem ért. Az előző két napi lesiklás győztese 88 századdal volt gyorsabb az olasznál, és ahogy sorra jöttek a legnagyobb vetélytársak, úgy látszott egyre biztosabbnak: csak egy valaki tudja őt megverni, legjobb barátnője, az amerikai Lindsey Vonn. A szintén amerikai Julia Mancuso volt a legközelebb ahhoz, hogy megelőzze, de végül hat századdal elmaradt Rieschtől. A fotósok által kedvelt Vonn 22-es rajtszámmal vágott neki a pályának, és valamennyi ellenőrzőpontnál jobban állt a német lánynál. Amikor a célvonalon áthaladt, elképesztő időt mutatott az eredményjelző: 83 századdal bizonyult gyorsabbnak Rieschnél.

Mire a 26-ossal induló szlovén Marisa Ferk elrajtolt, már többen is kicsúsztak a jeges pályáról. A 22 éves síző szintén elesett, és a pálya melletti hálóban kötött ki. Eleinte úgy tűnt, nincs komolyabb baja, de aztán nem tudta a saját lábán elhagyni a terepet, és Ferket mentőhelikopter szállította kórházba.

A férfiak az egyesült államokbeli Beaver Creekben harmadjára óriás-műlesiklásban vetekedtek egymással. Az első futamban a hazaiak versenyzője, Ted Ligety bizonyult a leggyorsabbnak. A 2008-as és a 2010-es szakági Világkupa győztese 36 századdal előzte meg a norvég Kjetil Jansrudot, a szintén norvég Aksel Lund Svindal és az osztrák Romed Baumann egyaránt 59 századdal végzett Ligety mögött. A nap szenzációja azonban egy 27 éves svájci síző szereplése volt. A 2009 elején Kitzbühelben súlyos sérüléseket szenvedett Daniel Albrecht visszatért a Világkupa mezőnyébe, és nem is vallott szégyent: a 17. helyen zárta az első futamot.

A folytatásban sokáig a 18. helyről induló francia Thomas Fanara vezetett, majd az osztrák Marcel Hirscher ugrott az élre. Őt csak Jansrud és a másodszorra is remekül teljesítő Ted Ligety előzte meg. Utóbbi összesítésben szokatlanul nagy előnnyel, 82 századdal volt jobb legnagyobb riválisánál. Albrecht is célba ért, végül a 21. helyen zárt.

Alpesi sí Világkupa, nők, szuper-óriásműlesiklás, Lake Louise: 1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:20,72, 2. Maria Riesch (német) 1:21,55, 3. Julia Mansuco (amerikai) 1:21,61, 4. Anna Fenninger (osztrák) 1:21,83, 5. Andrea Fischbacher (osztrák) 1:22,34, 6. Fabienne Suter (svájci) 1:22,43.

Alpesi sí Világkupa, férfiak, óriás-műlesiklás, Beaver Creek: 1. Ted Ligety (amerikai) 2:37,67, 2. Kjetil Jansrud (norvég) 2:38,49, 3. Marcel Hirscher (osztrák) 2:38,91, 4. Romed Baumann (osztrák) 2:38,94, 5. Aksel Lund Svindal (norvég) 2:39,04, 6. Cyprien Richard (francia) 2:39,16.

Szólj hozzá!

Címkék: világkupa bukás daniel ted albrecht lindsey alpesi vonn ligety ferk marusa

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr752495582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása