HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Berecz Anna és Farkas Norbert dupla sikere

2011.03.08. 15:25 sikiraly

A már tiszteletbeli magyar síterepnek számító stájerországi St. Lambrechtben rendezték meg a 2011-es alpesi magyar bajnokságot. A felnőttek mezőnyében a nőknél Berecz Anna, a férfiaknál Farkas Norbert nyerte a szlalomot, az óriás-műlesiklást és így az összetettet is.

Az alpesi országos bajnokságnak régóta a stájerországi St. Lambrecht síterepe, Grebenzen ad otthont. Korábban gyakran előfordult, hogy idehaza a nem megfelelő hóviszonyok miatt nem tudták megrendezni a viadalt. Ezért vetődött fel annak a lehetősége, hogy a magyar versenyzők felkészülésében nagy szerepet játszó település sípályáin bonyolítsák le a bajnokságot. Az ötlet bevált, és így minden év márciusában St. Lambrechtben mérik össze tudásukat a magyar sízők.

 

Az idén a felnőttek között a hölgyeknél ismét Berecz Anna (a képen) és Döme Zsófia csatázott a bajnoki címért, és akárcsak egy esztendővel korábban, ezúttal is Anna volt a gyorsabb mindkét számban. Igaz, óriás-műlesiklásban csupán egyetlen századdal győzött, sikerét jobb második futamának köszönhette. A műlesiklásban csak az első futamban volt izgalom, a folytatásban simán verte Zsófit, és fölényesen végzett az élen. 

A férfiaknál a tavalyi összetett bajnok Farkas Norbert (a képen), aki 2010-ben műlesiklásban második, óriásban harmadik volt, begyűjtötte az aranyérmeket. Óriás-műlesiklásban 19 századdal előzte meg Bene Mártont, és Annához hasonlóan ő is magabiztosan győzött szlalomban Szepesi Bertold előtt.

A „nagyok” mellett valamennyi korosztály rajthoz állt az országos bajnokságon. Örömmel mondható el, hogy szép számú mezőnyök gyűltek össze, és jó néhány tehetséges fiatal hasította a havat St. Lambrechtben.

A bajnokok (a gyermek I. korosztálytól felfelé).

Műlesiklás. Férfiak: Németh Domonkos, Tausz András, Szőllős Barnabás, Szőllős Benjamin, Farkas Norbert, Farkas Norbert.

Nők: Tóth Zita, Sárecz Kata, Archam Chiara, Döme Dóra, Hellner Donáta, Berecz Anna.

Óriás-műlesiklás. Férfiak: Németh Domonkos, Maróty Mátyás, Szőllős Barnabás, Döme Tibor, Bujtás Csaba, Farkas Norbert.

Nők: Tóth Zita, Klucsik Franciska, Archam Chiara, Döme Dóra, Döme Dóra, Berecz Anna.

3 komment

Címkék: magyar farkas bajnokság anna norbert st. alpesi berecz lambrecht

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr542721919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi4 2011.03.09. 13:13:18

A képen nem Berecz Anna szerepel...

Zsuzsi4 2011.03.09. 13:15:18

Farkas Norbert tavaly felnőtt összetett bajnok volt. Műlesiklásban 2. helyezett, óriás műlesiklásban peig 3. helyezett volt.

sikiraly 2011.03.09. 13:41:26

@Zsuzsi4: Köszi az észrevételt, mindkettő jogos, figyelmetlenek voltunk. Javítottuk.
süti beállítások módosítása