HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Németország győzött a csapatversenyben

2011.03.20. 13:47 sikiraly

A lenzerheidei Világkupa-döntő utolsó napján verőfényes napsütésben a csapatversenyre került sor, amelyben a németek voltak a legjobbak.

Az előző napok borzalmas időjárása után vasárnap gyönyörű napsütésben rendezték meg a csapatversenyt. A negyeddöntőben a csehek Sarka Zahrobská és Ondrej Bank révén már 2-0-ra vezettek az osztrákok ellen, de Eisabeth Görgl és Philipp Schörghofer egyenlített, és jobb összesített idővel, hat százados különbséggel a sógorok jutottak a négy közé. (A csapatversenyben döntetlennél a jobb női és férfi eredményt adják össze, és ez határoz a győztes kilétéről.)

A világbajnok franciák első embere, Tessa Worley korán akart indulni, beakadt a kapuba, és ez döntőnek bizonyult. A következő két párban is a németek nyertek, és végül 3-1-gyel léptek tovább. Maria Riesch (a képen) volt az első, aki a győzni tudott a piros pályán – ez keveseknek sikerült ma. A svédek is elhúztak az olaszoktól, ám Denise Karbon és Manfred Mölgg egalizálta az állást, és az időösszesítés a délieknek kedvezett. A svájciak 0-1-ről fordítottak a kanadaiak ellen, ehhez az is kellett, hogy első férfiként Carlo Janka nyert a piros pályán.

A német–olasz elődöntőben Viktoria Rebensburg sikere után Romed Baumann a piroson síelve megverte Felix Neureuthert, majd M. Riesch ismét győzött a gyengébbnek tartott pályán. Hannes Reichelt ugyan egyenlített, de hét századdal Németország csapata bizonyult jobbnak. A másik ágon az olaszok kétszer is vezettek, de ha az utolsó párban Carlo Janka nem hibázik, a svájciak kerülhettek volna a döntőbe. Janka nyert ugyan, de jobb idővel újfent az itáliaiak mehettek tovább.

A bronzcsatában svájci előny után osztrák részről Bauman újra sikerrel vette a piros pálya támasztotta akadályokat. A negyedik párban Marc Gini korai rajta miatt eleve hátrányból indult, és Ausztria együttese 3-1-re diadalmaskodott.

A fináléban Giulia Gianesini nyerhetett volna a piros pályán Rebensburg ellen, de kevéssel a vége előtt kihagyott egy kaput. Neureuther sikerét követően a nap hőse, M. Riesch harmadszor is győzött a piroson, így az utolsó párharcnak már nem volt jelentősége. A németek 3-1-es diadalukkal megnyerték a csapatversenyt.

Alpesisí Világkupa-döntő, Lenzerheide. Csapatverseny: 1. Németország, 2. Olaszország, 3. Ausztria, 4. Svájc.

Szólj hozzá!

Címkék: németország maria csapatverseny alpesi riesch világkupa döntő lenzerheide

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr522755671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása