HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Szezonkezdés a Sölden gleccseren

2010.09.09. 19:03 sikiraly

A magyar síelők körében is népszerű tiroli sícentrum, Sölden péntektől ismét várja a lesiklás szerelmeseit. A síterepen augusztus végén és szeptember elején több mint félméternyi hó esett, ami nagyon jót tett a gleccsereknek. Ennek köszönhetően Sölden az idén megelőzi a szezonkezdésben a tavalyi első Pitztalt, és a nem egész évben üzemelő gleccserek közül először itt indulnak el a felvonók.

A Budapesttől alig több mint 800 kilométerre lévő Sölden két gleccsere közül a Rettenbachot vehetik birtokukba pénteken a síelők. Egyelőre csak a 2700 méteren lévő Rettenbach Gletscher étterem melletti parkolóból 3200 méter fölé induló, Schwarze Schneide nevű kabinos felvonó közlekedik reggel 9 óra és délután fél 4 között, a napijegy ára felnőtteknek 22, gyerekeknek 12 euró. Síelni a 32-es számú kék pályán lehet, tehát a kabinos lift középső állomásáig.

A söldeniek honlapja szerint csütörtökön még három fok sem volt a gleccseren, és jó minőségű hó várta a síelőket. A hóhelyzet természetesen naponta változhat, azaz mielőtt valaki útnak indul, nem árt, ha a világhálón informálódik a söldeni pályákról és felvonókról. Egyébként hamarosan a már említett Pitztal-gleccser is fogadja a sízőket, ott a tervek szerint 15-én, szerdán kezdődik a szezon. A terepről bővebben is olvashatnak ezen a linken.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: sport síelés sölden

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr802284132

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy 1888-ban alapított tűzoltóság Tirolban 2010.09.10. 10:06:23

A festői szépségű tiroli hegyek közt kanyargó Ötz partján fekvő Sölden önkéntes tűzoltói korszerű épületből indulhatnak bevetéseikre....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása