HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Ahol mindenki győztes

2010.12.12. 21:16 sikiraly

A hétvégén 19. alkalommal rendezték meg a magyar amatőr gyermeksíbajnokságot. A Honda-kupának az eplényi Síaréna adott otthont.

A versenyt a kilencvenes évek eleje óta szervező Fehér Gyula ismét hazai helyszínt választott, ezúttal első ízben Eplényben, a Síarénában várta a gyerekeket. Mivel az év elején már megrendezték a 2010-es viadalt, így ez a mostani tulajdonképpen a 2011-es bajnokság volt. Az egyfutamos óriás-műlesikló versenyen az 1994 és 2006 között született fiatalok állhattak rajthoz, azok, akik nem szerepelnek a Magyar Síszövetség elmúlt idénybeli alpesi rangsorában.

Mivel szombat munkanap volt, a rajtot az eredetileg tervezett 11 óra helyett 17 órára halasztották, így azok a gyerekek is el tudtak jönni, akiknek a szülei aznap dolgoztak. A kiválóan előkészített eplényi sípályán mínusz 1 fokos hidegben, gyenge havazásban, villanyfényben mérhették össze tudásukat az ifjú versenyzők. A legkisebbek kezdték a versenyzést, és nagyon lelkesen kerülgették az 1-es pálya alsó szakaszán kitűzött pályán a kapukat. Minden rajthoz álló ajándékot kapott a névadó szponzor, a Honda Hungary Kft. jóvoltából.

Noha voltak már népesebb mezőnyök is a közel két évtized alatt különböző neveken futó amatőr gyermekbajnokságon, ezen is sokan vettek részt, és joggal lehetett elégedett a viadal atyja, Fehér Gyula. A következő, jubileumi versenyen reményei szerint még többen állnak majd rajthoz – valószínűleg 2011 decemberében.

A győztesek(a 2006-os korosztálytól felfelé): Puja Jázmin(Eger), Józsvai Flóra (Budapest), Urbán Péter (Budapest), Gyöngyösi Anna (Budapest), Baksa János (Budapest), Czakó Boglárka (Budakeszi), Dormán Miklós (Budapest), Berta Luca (Budapest), Hoque Isbat (Budapest), Majtényi Hanna (Alsózsolca), Dormán Balázs (Budapest), Bita Krisztina (Budapest), Gyöngyösi Máté (Budapest), Mocsári Eszter (Érd), Borsi Dániel (Kaposvár), Bakó Réka (Pilisszentlászló), Novák Emil (Budapest), Kiss Andrea (Budapest), Takács Márton Hunor (Dömös), Gaál Benjámin (Szolnok), Mestyanek Veronika(Budapest), Fehér Kristóf (Solymár).

Szólj hozzá!

Címkék: fehér gyula eplény gyermeksíbajnokság honda kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr842511798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása