HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Ne a haverok tanítsanak síelni!

2010.09.03. 12:40 sikiraly

A magyar amatőr sízők több százezres táborában sokan vannak, akik autodidakta módon tanulnak, a haveroktól, vagy nem megfelelő szakembertől. Az a környezet, amelyben a síelés zajlik, a hegyek, a lejtők, a hó, a felvonók, a felszerelés és maga a mozgás is veszélyes üzem. A legfontosabb szempont ezért a biztonság. Ezt csak úgy érhetjük el, ha igénybe vesszük a síoktatók szolgáltatásait és szakszerű segítségét.

Néhány napja arról blogoltunk, hogy az igazi iskolákhoz hasonlóan szeptember elején a műanyagpályás síiskolákban is megkezdődik a tanév. A jövő héten nyílt napok lesznek több helyen is, megindulnak a beiratkozások, aztán az oktatók megtartják az első órákat.

A hobbisízők kikapcsolódásként, az élvezetért űzik ezt a sportot. Ebben is sokkal magasabb szintet érhetünk el, ha síoktatóval tanulunk sízni, hiszen rögtön helyes mozgást sajátíthatunk el, gyorsabban juthatunk magasabb szintre, mely nagyobb élményt nyújt, és biztonságosabb is. Az oktatók megtanítják a sípálya közlekedési szabályait, amelyek minden sízőre kötelezőek.

A fotót a Fogarasi Síiskola készítette
Ma már Magyarországon is nagyon komoly szakmai háttere van a síoktatásnak. Hazánk nem tartozik az alpesi országok közé, de oktatóink nemzetközi szinten is nagy elismerést szereztek. A már említett műanyagpályás síiskolákban hároméves kortól foglalkoznak a gyerekekkel.

A szakemberek nemcsak a technikát oktatják, hanem a megfelelő felszerelés kiválasztásában is segíteni tudnak. Megtanítják, hogyan kell felvenni a sícipőt, hogyan öltözködjünk a síeléshez, hogyan hordjuk a felszerelést kézben, és a felnőtteknek azt is, hogyan szállítsuk autóban. Ha többet akartok megtudni a műanyagpályás síoktatásról, kattintsatok rendszeresen a www.siujsag.hu oldalra, mostanában szinte naponta kerülnek fel újabb információk erről a témáról.

Szólj hozzá!

Címkék: sport síelés síoktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr172268786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása