HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Gleccserrajt Ausztriában

2010.09.15. 09:30 sikiraly

Nincs mese, közeleg a tél: ezen a héten három osztrák (tiroli) gleccseren is megkezdődik a 2010–11-es szezon. A sort szerdán Pitztal nyitja, majd Stubai és Kaunertal következik.

Az idei rajtsorrend egy kicsit eltér a tavalyitól, a múlt évi első Pitztalt öt nappal megelőzte az előző héten kinyitó, ugyancsak tiroli Sölden. Igaz, a pitztaliak nem sokkal maradtak el a söldeniek mögött, náluk ma, azaz szerdán lehet először síelni. A Mittelbergtől induló Gletscher Express ezentúl fél 9-től szállítja felfelé az első utasokat; a következő járat 8 óra 50-kor hagyja el az alsó állomást, és ettől kezdve 13 óráig harminc percenként közlekedik a nagykabinos lift.

Nyolc perc érhetünk fel 2800 méterre, a gleccser tövébe. Onnan a Pitz-Panoramabahnnal mehetünk fel 3440 méterre, a Hinterer Brunnenkogelre. Egyelőre a csúcstól a középső állomásig (3020 méter) lehet síelni egy piros pályán. Mivel a síelés most még rövidebb ideig tart, mint egy normál napon, a napijegyek (felnőtt 35, gyerek 21 euró) árából 10 százalék kedvezményt kapunk.

A Stubai-síterepen pénteken kezdődik az idény. Mindhárom gleccseren – Eisjochferner, Windachferner és Daunferner – lehet síelni már az első naptól. Működik szeptember 17-től az Eisgrat I és II, valamint a Schaufeljoch kabinos felvonó, a Daunferner I húzólift, fent pedig a kétüléses Wildspitz és a Windachferner húzólift. Az említett felvonók környéki kék és piros pályákon csúszhatnak azok, akik már kora ősszel síelni akarnak. Az Eisgrat első kabinja 8 órakor indul az alsó állomásról, fentről negyed 5-kor jön vissza az utolsó, míg a többi lift három óráig működik. A napijegy a felnőtteknek 29,90, a gyerekeknek 15 euróba kerül.

A Kaunertal-gleccseren szombaton startol a szezon. A 2750 méteren lévő parkoló mellől induló Weissseefernerlift II húzólift negyed 9-től 13 óráig szállítja a síelőket háromezer méter fölé. A lift tetejétől kék pályákon lehet visszajönni a parkolóig. A napijegyért a felnőtteknek 33, a gyerekeknek 20 eurót kell fizetniük.

A többi osztrák gleccsersíterep október elejére tervezi az indulást.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr422296467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása