HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Maria Riesch legyőzte barátnőjét

2010.12.03. 23:17 sikiraly

A női alpesi Világkupa kanadai állomásán, Lake Louise-ban legyőzte lesiklásban a német Maria Riesch legjobb barátnőjét, a szám 2010-es olimpiai bajnokát, az amerikai Lindsey Vonnt. a férfiak hasonló versenye a nagy szél miatt elmaradt Beaver Creekben.

Európai idő szerint kora este került sor pénteken az első lesiklóversenyre a kanadai Lake Louise-ban (szombaton ismét ebben a számban versengenek a hölgyek), a női alpesi Világkupában. Az ötvenhét indulóból csak ketten estek ki.

A hatodiknak induló osztrák Anna Fenninger sokáig vezetett, egészen addig, amíg célba nem ért a tizenhatodikként rajtoló Lindsey Vonn. Az olimpiai bajnok több mint egy másodpercet vert riválisára, de igazán nem is örülhetett elsőségének. Kettővel utána ugyanis barátnője, a német Maria Riesch jött le a pályán, és tizenkét századdal gyorsabbnak bizonyult nála. Jól szerepelt a szintén amerikai Julia Mancuso és a szezon eddigi versenyein halványan teljesítő svéd Anja Pärson is. A dobogó harmadik fokára a 26-os rajtszámmal induló osztrák Elisabeth Görgl állhatott fel.

A férfiak az egyesült államokbeli Beaver Creekben viaskodtak - volna. A pályán és környékén azonban már órákkal az eredeti start előtt is nagyon erős, kavargó szél fújt, és a rendezők hiába halasztották el többször is a lesiklófutam kezdetét, végül el kellett halasztani a versenyt.

Női Világkupa, lesiklás, Lake Louise: 1. Maria Riesch (német) 1:28,96, 2. Lindsey Vonn (amerikai) 1:29,08, 3. Elisabeth Görgl (osztrák) 1:29,17, 4. Julia Mancuso (amerikai) 1:29,95, 5. Anna Fenninger (osztrák) 1:30,15, 6. Anja Pärson (svéd) 1:30,38.

Szólj hozzá!

Címkék: világkupa nők lake lesiklás alpesi louise

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr802491889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása