HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Már most síelhetünk Visegrádon

2010.09.14. 09:00 sikiraly

Nem ment az agyamra a szokatlanul hűvös szeptemberi időjárás. A Visegrád-Nagyvillámon lévő sípályákon ugyanis tényleg lecsúszhatunk már most is – gyepsível. Budapesttől egy ugrásra ideális fűviszonyok mellett készülhetünk a télre.

Az ősz kezdetét jelzi az is, hogy elindult a gyepsíszezon második felvonása Visegrádon – tudtuk meg Gutbrod Rezsőtől, a Nagyvillám-síterep üzemeltetőjétől. A pályákat sikerült az esős idő ellenére lekaszálni, amely a síterületre nézve inkább jó hatással van, mintsem hogy gondot okozna. Az előrelátók már ilyenkor elkezdik a téli felkészülést, a középhaladó és haladó sízőknek, snowboardosoknak hazai körülmények között ez a legjobb hely a gyakorlásra.

A kilencvenes évek elejéig még tömegek gyepsíztek Magyarországon, és váltak ezáltal kiváló sízővé. Azt nem lehet állítani, hogy nem kell hozzá kitartás, hiszen sokaknak az átállás gyepsíre átmeneti problémát is okoz, de mint a régiek mondják, a gyepsí megtanít rendesen síelni. Érdemes tehát nem az első próbálkozásból kiindulni, hanem rászánni néhány alkalmat, és az eredmény nem marad el. A gyepsízés technikája a carvingsízéshez nagyon hasonlít, így némi gyakorlás után télen már mindenkit elkápráztathatunk. Ráadásul megfelelő edzettséget is szereznek a síeléskor használatos izmok.

Ha valaki sítudás nélkül, kezdőként áll a gyepsíre, a hóekét kihagyva egyből párhuzamos lábbal tanulhat meg síelni. Nyolc-tíz éves kortól (és 32-es lábmérettől) már el lehet kezdeni a gyepsízést. A füves lejtőkön a snowboardosok is megtalálhatják számításukat, gyepsí helyett mountain boarddal is próbálkozhatnak. Gyepsí bérelhető, és rövidesen mountain boardot is lehet majd kölcsönözni. S ami a lényeg: mindkét műfajban szakképzett oktatók segítenek elsajátítani a lépéseket. A gyepsízésről további érdekességeket itt lehet olvasni. Aztán ha beköszönt a tél, már havas lejtőn és igazi sível száguldozhatunk Visegrádon.

5 komment

Címkék: visegrád gyepsi

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr162294142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.09.14. 11:50:21

Inkább maradok az osztrák sípályáknál. :-)
Írány Sölden!

SzGergő · http://foursquare.blog.hu/ 2010.09.14. 11:59:56

sandboardingról tudtok valamit? valaki csinálta már? mik a tapasztalatok?

sikiraly 2010.09.14. 12:12:08

SzGergőnek: utánanézünk, és hamarosan írunk róla a blogon.

símester · http://siujsag.blog.hu/ 2010.09.14. 22:07:41

@nahátén: Összeköthetnénk a kellemest a hasznossal. info@siujsag.hu az email címünk. Előre is köszi.
süti beállítások módosítása