HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Álom luxuskivitelben

2010.10.15. 15:30 sikiraly

A magyar sízők zöme csak ábrándozik a franciaországi 3 Völgy (Trois Vallées) legelőkelőbb sívárosáról, Courchevelról. Aki már járt ott, tudja: a vendégek zöme jól szituált amerikai és orosz, és ennek megfelelően az árak sem a magyar pénztárcához szabottak. Ám a napokban átadott új szálloda, a Hotel Strato szolgáltatásai még az említett vendégkör számára sem olcsóak.

Az 1850 méteren elhelyezkedő Courchevelben az oroszon és az amerikai angolon kívül csak elvétve hallani más nyelvet. Magyar csak akkor vetődik ide, ha a 3 Völgy számunkra megfizethető szállásairól átsíel néhány órára. Tavaly jártunk ott – már a hegyi büfék árain is látszott, nem akárhová kerültünk. Míg az ember síel, le- és felszállnak a kis magánrepülőgépek a pályák melletti, egy völgy feletti fennsíkon kialakított reptéren.

A Cospillot lejtő alján épült, és abszolút pályaszállásnak számító Hotel Strato a világ egyik legelegánsabb és legdrágább síszálláshelye. Huszonöt erkélyes szoba várja a vendégeket, ezek egy része lakosztály. A kétágyas szoba éjszakánként 900 euróba kerül, az ún, duplex csomag ára 1890 euró. A nyolcszáz négyzetméteres wellness-részlegben fitnesz-center, jacuzzik, medencék, szaunák, masszázsszobák biztosítják a sípályán elfáradt gazdagok regenerálódását.

A szálloda egy régi sílécről kapta a nevét. A Rossignol akkori fejlesztőmérnöke, Laurent Boix-Vives alkotta meg a Le Strato (Réteg) nevű lécet. A kor egyik legmodernebb síjével számos nagy versenyen győztek az alpesi sízők legjobbjai. A hotel általános igazgatója Boix-Vives lett, és szerinte a luxus és a sport ötvözetét tökéletes kifejezi a név.

Nem akármilyen különlegességeket kínálnak ebben a hotelben az itt szobát foglalóknak. A sítárolóban például pezsgőbárt alakítottak ki, hogy a síterepről hazatérők még izzadtan, síruhában iszogathatják a legdrágább pezsgőket. Az étterem a hagyományos provence-i konyha ízeivel igyekszik elvarázsolni a hotel látogatóit. A fürdőszobákban a tükör mögött plazmatévéket helyeztek el, hogy akár a kádból is élvezhessék a műsorokat a pénzes vendégek.

 

A Hotel Strato teljes területén tilos a dohányzás. A tervezők gondoltak a mozgáskorlátozottakra is, külön helyiségeket alakítottak ki számukra. Talán mondani sem kell, hogy ingyenes wifi-szolgáltatás működik az összes szobában.

S hogy kiket vár elsősorban a Hotel Strato? Jól jellemzi a leendő vendégkört, hogy a szálloda honlapja a francián kívül angolul, oroszul és kínaiul informálja az érdeklődőket.

Ha ki akarjátok próbálni a szuperszállót, kezdjétek gyűjteni a pénzt...

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr552374007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.10.15. 17:20:08

Jó tudni, hogy ilyen is van, de sógoréknál is van remek pályaszállás egyedül egy egész házban 35-ért egy hétre, ráadásul még dohányozni is lehet, s pályából sincs hiány.
Majd esetleg, ha veszek egy repzajt... :)

4metro 2010.10.15. 17:46:41

Mozgássérülteknek sípálya melletti szállás. Jó, mi?
Vagy arra gondolnak, hogy sielés után lesz mozgássérült???

richard68 2010.10.15. 18:30:34

@4metro: Ez csak nálunk lehet furcsa. Ha Kaprunban jársz rendszeresen láthatsz mozgássérült síelőket. Van akinek mindkét keze, sőt lába sérült. Speciális kiegészítő eszközzel vidáman síelnek. De láttam már ott vak, vagy csökkentlátó síelőt is. Természetesen kisérővel ill.oktatóval síelnek.

j.e 2010.10.15. 18:31:38

'96-ban leszólított egy csigaevő, hogy hol tanultam síelni és hogy honnan jöttem. Gyenge angollal és némi jeltolmácsolással elmagyaráztam neki, hogy apám a lejtőn ordított, én meg a hegyen próbáltam elsajátítani ezt a tudományt. A csávó meghívott ebédelni egy közeli pályabüfébe majd adott egy autogramot. Furcsa volt hogy egy csomó ember fényképezett, meg egy valag celebpicsa sündörgött a környéken. Rá egy évre 1997-ben ez a faszi az összetett világkupa pontversenyben első lett. Akkor 23 évesen nem nagyon izgatott, hogy Luc Alphand kritizált. Most örülök annak ha Mátraszentistvánra eljutok.

thinker_ 2010.10.15. 19:17:30

"S hogy kiket vár elsősorban a Hotel Strato?"

Mindenkit aki nem dohányzik ;)

megint 2010.10.15. 20:33:57

Gondolom az orosz milliárdos nem is gyújt rá a hotel területén. Csoda, hogy felrakták angolul is a franciák, mert egyébként rohadtul nem hajlandóak a saját nyelvükön kívül máshogy megszólalni.
süti beállítások módosítása