HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Cuche nyert, Klotz a karját törte Kitzbühelben

2011.01.22. 16:45 símester

A svájci Didier Cuche 36 évesen és öt hónaposan lett a sportág történetének legidősebb Vk-győztese, Hans Grugger csütörtöki balesete után megint a mentőhelikopternek volt dolga a kitzbüheli pályán, az olasz Siegmar Klotz olyan szerencsétlenül esett, hogy karját törte.

A Hahnenkammen legendás pályáján a másodiknak induló Ambrosi Hoffmann futotta az első komolyabb időt, de a végén ez is csak a nyolcadik helyre volt elég. Először a nyolcadiknak rajtoló Werner Heel vette át a vezetést, majd a hárommal később rajtoló amerikai Bode Miller állt az élre.

A szakági menők közül Michael Walchhofer bukott, Silvan Zurbriggen pedig csak a 13. helyen ért célba, éppen Walchhofer után indult, de az osztrák bukása miatti szünet kizökkentette a svájcit a ritmusból. Az utána rajtoló Didier Cuche viszont szenzációsan futott, majdnem egy másodperccel megverte Millert.

Cuche ezzel minden idők legidősebb alpesi sízője lett, aki Vk-futamot nyert. Kitzbühelben már 1996-ban részt vett versenyen, negyedszer nyert itt, ezzel utolérte a legendás Franz Klammert. Lesiklásban a nyolcadik futamgyőzelmét aratta, ezzel a sikerrel pedig már 58 Vk-futamgyőzelemnél tart.

A szombati nap sem múlt el baleset nélkül. Siegmar Klotz a pálya alsó szakaszán, megint egy emelkedő után bukott nagyot. Az olasz az eszméletét nem vesztette el, de a hírek szerint karját törte, őt is a mentőhelikopter szállította el.

Változatlanul stabil az állapota Hans Grugger osztrák alpesi sízőnek, aki a férfiak Világkupa-sorozatának csütörtöki, kitzbüheli lesiklóedzésén bukott hatalmasat. „Nem emelkedett a nyomás az agyában, ez most a legfontosabb" - adta hírül szombaton az osztrák szövetség. Stabil az állapota, továbbra is mesterséges kómában tartják.

Alpesi sí Világkupa, férfi lesiklás, Kitzbühel: 1. Didier Cuche (svájci) 1:57,72, 2. Bode Miller (amerikai) 1:58,70, 3. Adrien Theaux (francia) 1:58,90, 4. Mario Schreiber (osztrák) 1:59,08, 5. Peter Fill (olasz) 1:59,10, 6. Christof Innerhofer (olasz) 1:59,22.

A szakági Vk állása 5 verseny után (még 4 van hátra): 1. Didier Cuche 279 pont, 2. Silvan Zurbriggen (svájci) 270, 3. Michael Walchhofer (osztrák) 269

Az összetett Vk állása 20 verseny után (még 17 van hátra): 1. Ivica Kostelic (horvát) 850 pont, 2. Aksel Lund Svindal (norvég) 585, 3. Didier Cuche 573

Szólj hozzá!

Címkék: kitzbühel alpesi sí világkupa didier cuche siegmar klotz hans grugger

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr702605293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása