HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Magyar győzelem a sívilágbajnokságon

2010.08.26. 12:45 sikiraly

Igaz, nyáron kevésbé van előtérben a sízés, de azért fontos hír, hogy magyar javaslatra jelentősen megváltozott az alpesisí-világbajnokságok lebonyolítása. A Nemzetközi Síszövetség (FIS) történetében először fordult elő, hogy egy kis nemzet szabálymódosítását elfogadták.

A vb-ken az egyes versenyszámokban az első futamban mindenki indulhat, aki valamilyen módon jogot szerzett az indulásra. A másodikban viszont eddig csak a legjobb harminc vághatott neki a pályának, úgy, ahogy az a Világkupában is szokásos. Ez nagyon hátrányosan érintette a sísportban kis országokat, így bennünket is. Egyrészt ezek a sízők csak egyszer versenyezhettek, másrészt pedig a televízióban is csak egyszer láthatták őket hazájuk sportkedvelői. Pedig ez óriási motivációt jelent a kicsiknek, mert máskor nemigen kerülhetnek képernyőre, hiszen a Világkupában elvétve szerepelhetnek, az Európa-kupát meg nem közvetítik a tv-csatornák.

A Magyar Síszövetség elnöknője, Kaszó Klára javasolta a FIS nyári kongresszusán – amelyet a törökországi Antalyában rendeztek –, hogy a világbajnokságon ezentúl a hatvan legjobb versenyző indulhasson a második futamban. A nagy alpesi síországok természetesen nemmel szavaztak, de a csaknem két évig zajló lobbizás mégis sikerre vezetett. Több mint ötven ország küldöttsége támogatta a szabálymódosítást, és ennek köszönhetően a kongresszus a változtatás mellett döntött. Nem mellékesen ez a győzelem növelte a magyar szövetség ázsióját a FIS-en belül.

Szólj hozzá!

Címkék: sport szabályváltozás alpesi sí

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr32249328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása