HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Halasztással kezdődött az alpesi Világkupa

2010.10.24. 21:08 símester

A nőknél az óriás-műlesikló olimpiai bajnok német Viktoria Rebensburg nyerte az első alpesi sí Világkupa-versenyt Söldenben. A férfiaknál az első futamot még megrendezték, a másodikat a nagy köd miatt előbb halasztották, később törölték.

A női óriás-műlesiklás első futama után német Kathrin Hölzl, Maria Riesch és Viktoria Rebensburg vezette a mezőnyt, a legutóbbi győztes, a finn Tanja Poutiainen csak negyedik volt. A második futamban aztán bukott és kiesett a szuper-óriásműlesiklás vancouveri olimpiai bajnoka. az osztrák Andrea Fischbacher, valamint az olasz Denise Karbon, így a németek versengtek egymással.

Riesch borzasztó időt futott másodjára, csak a 22. leggyorsabb volt, de az ötödik helyre ez is elég volt. Az olasz Manuela Möelgg hét századmásodpercet vert Poutiainenre, így feljött a második helyre. A második futamban Rebensburg 47 századdal volt jobb Hölzlnél, aki bár a pálya felső szakaszán jól tartotta a lépést honfitársával, a végére visszaesett. Az sem meglepő, hogy Julia Mancuso a 12., Anja Pärson csak a 16., Lindsay Vonn pedig a 18. lett, hiszen egyiknek sem ez a legerősebb száma, igaz Mancuso 2007-ben második, Pärson 2004-ben első lett Söldenben.

Rebensburg pályafutása első Vk-futamát nyerte, eddig egy második helye volt, az is óriás-műlesiklásban. Tavaly csak a nyolcadik lett, 2008-ben pedig nem tudta befejezni a söldeni versenyt. A legutóbbi Világkupa-sorozatban negyedik lett az óriás-műlesiklásban, és 16. összetettben. Az olimpiai bajnoki címe mellett egy kilencedik és egy nyolcadik hellyel rendelkezik a világbajnokságokon ebben a szakágban.

Vasárnap a férfiak versenyével folytatódott az idei első alpesi sí Világkupa-futam. Az első futamot a francia Cyprien Richard nyerte meg, az amerikai Ted Ligety és az osztrák Philipp Schörghofer előtt. A norvég Aksel Lund Svindal a hetedik, tavalyi győztes Didier Cuche csak a kilencedik, míg a szám olimpiai bajnoka, Carlo Janka a 13. helyen zárt. Aztán a második futam előtt óriási köd ereszkedett a Rettenbach-gleccserre, és többszöri halasztás után a FIS törölte a versenyt.

Női Világkupa
Óriás-műlesiklás, Sölden: 1. Viktoria Rebensburg (német) 2:26,39, 2. Kathrin Hölzl (német) 2:26,81, 3. Manuela Mölgg (olasz) 2:27,25, 4. Tanja Poutiainen (finn) 2:27,32, 5. Maria Riesch (német) 2:27,49, 6. Tina Maze (szlovén) 2:27,52.

Szólj hozzá!

Címkék: sport világkupa alpesi sí

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr622396047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása