HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Didier Cuche szuper volt Kvitfjellben

2011.03.13. 17:05 sikiraly

A svájci Didier Cuche győzött Kvitfjellben a szuper-óriásműlesiklásban, és ezzel átvette a vezetést a szakági Világkupában.

Az utolsó kvitfjelli versenynapon mínusz 9 fok és borús idő várta az alpesi Világkupa mezőnyét a szuper-óriásműlesikló futamon. Az első tizenöt induló közül a hetessel rajtoló osztrák Joachim Puchner ért el remek időt, és sokáig az élen állt. A szombaton győztes honfitársa, Michael Walchhofer végig jobb volt nála, de a célban egy tized lett a hátránya. A világranglista első hét helyezettje közül csak a veterán Didier Cuche tette meg gyorsabban a 2574 méteres pályát, mint Puchner.

A magasabb rajtszámú sízők közül a lesiklásban ezüstérmes osztrák Klaus Kröll (29) meglepte a dobogósokat, három tizeddel volt csak lassabb, mint a rutinos svájci, és ismét második lett. A 40-essel induló svéd Hans Olsson megelőzte az olasz Innerhofert és az újdonsült Vk-győztest, a horvát Kostelicet. A házigazdák nagy kedvence, Aksel Lund Svindal ezúttal is szenvedett, a 27. helyen zárt. Az előző nap bukott német Stephan Keppler újfent nem fejezte be a versenyt, és nem ért célba az amerikai Ted Ligety sem. Vasárnapi diadalával Cuche az élre ugrott a szakági Világkupában, és az összetettben megerősítette második helyét.

Alpesisí Világkupa. Férfiak, Kvitfjell, szuper-óriásműlesiklás: 1. Didier Cuche (svájci) 1:33,05, 2. Klaus Kröll (osztrák) 1:33,35, 3. Joachim Puchner (osztrák) 1:33,39, 4. Hannes Reichelt (osztrák) 1:33,47, 5. Michael Walchhofer (osztrák) 1:33,49, 6. Hans Olsson (svéd) 1:33,56.

A szakági Világkupa állása: 1. Cuche 291, 2. Georg Streitberger (osztrák), 3. Ivica Kostelic (horvát) 223.

Az összetett Világkupa állása: 1. Ivica Kostelic (horvát) 1356, 2. Cuche 906, 3. Carlo Janka (svájci) 767.

Szólj hozzá!

Címkék: világkupa didier klaus alpesi cuche kvitfjell kröll

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr82736123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása