HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Francia műlesikló-győzelem Leviben

2010.11.14. 19:40 símester

A sérüléséből visszatért Jean-Baptiste Grange nyerte a 2010–11-es alpesi sí Világkupa első férfi (műlesikló) versenyét. A francia síző a finnországi Leviben legyőzte Ivica Kostelicet és Silvan Zurbriggent. A tavalyi győztes és az olimpiai bajnok is kiesett az első futamban.

Már az első futamot is a francia Grange nyerte meg, 44 századdal előzte meg az olasz Deville-t és az osztrák Prangert. A második futamban hatan futottak 55 másodpercen belül. Közülük a svéd Andre Myhrer bizonyult a leggyorsabbnak, és ezzel az első futamban elért negyedik helyéről a másodikra jött fel.

Silvan Zurbriggen csak az ötödik, Ivica Kostelic pedig a hatodik helyen fejezte be az első futamot. Bár Kostelic sokáig vezetett a másodikban, végül ketten is megelőzték, míg Zurbriggen csak a hatodik helyen ért célba. Grange sikere azért is különösen értékes, mert a francia tíz hónappal ezelőtt súlyos térdszalagszakadást szenvedett, azóta komolyabb versenyen nem indult  most győzelemmel tért vissza.

Tavaly az osztrák Herbst nyert ugyanitt, aki aztán a Világkupát is elhódította szlalomban. Ezúttal már az első futamban kiesett, ahogy a műlesiklás olimpiai bajnoka, az olasz Giuliano Razzoli is. Most diadalmaskodó Grange harmadik volt 2009-ben Leviben.

Az idei Világkupa első futamát Söldenben rendezték volna, de a nagy köd miatt akkor azt törölték, így az idei sorozatban ez volt az első viadal. A második két hét múlva Lake Louisban lesz.

Alpesi sí Világkupa. Levi, műlesiklás: 1. Jean-Baptiste Grange (francia) 1:46,64, 2. Andre Myhrer (svéd) 1:46,97, 3. Ivica Kostelic (horvát) 1:47,61, Cristian Deville (olasz) 1:47,89, 5. Manfred Pranger (osztrák) 1:47,99, 6. Silvan Zurbriggen (svájci) 1:48,11.
A szakági Világkupa állása: 1. Grange 100 pont, 2. Myhrer 80 pont, 3. Kostelic 60 pont.
Az összetett Világkupa állása: 1. Grange 100 pont, 2. Myhrer 80 pont, 3. Kostelic 60 pont.

Szólj hozzá!

Címkék: sport alpesi sí világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr992448669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása