HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Halálos baleset Ausztriában

2010.11.26. 22:26 sikiraly

Ausztria magasabban fekvő részein komoly fennakadásokat okozott a havazás. Számos alpesi úton és hágón kötelezővé tették a hólánc használatát.

Karintiában, az A10-es Tauern-autópályán tizenhárom gépkocsi ütközött össze. Feistritz an der Drau közelében tizen megsérültek a tömegbalesetben, az autópálya ezen szakaszán órákig szünetelt a forgalom. Stájerországban halálos áldozatai is voltak a télies időjárásának. Egy spanyol rendszámú teherautó megcsúszott a B320-as úton, Stainack közelében, egy alagút bejáratánál, és a szemből jövő, szabályosan közlekedő személykocsival összeütközött. Utóbbi jármű kigyulladt, a benne ülő két ember meghalt a tűzben, a felismerhetetlenségig megégtek. Másik két autó is nekicsapódott a roncsoknak, a mentők négy sérültet szállítottak kórházba. Tirolban és Vorarlbergben is sokan csúszkáltak a hegyvidéki utakon, több helyen történt személyi sérüléssel járó baleset.

(Fotó: www.krone.at)

Az említett tartományokban csak hólánccal szabad felhajtani a hegyi utakra, illetve megközelíteni bizonyos hágókat. Az osztrák rendőrség ellenőrzi a szabályok betartását, és szigorúan megbünteti azokat, akik vétenek az előírások ellen. 

Nagy mennyiségű hó persze nemcsak az utakon, hanem a síterepeken is hullott, így a hétvégén számos helyen újabb pályákat nyitnak meg a téli sportok hívei számára. A meteorológiai előrejelzések szerint a havazás szombaton és vasárnap átterjed Ausztria keleti részére is.

Szólj hozzá!

Címkék: ausztria baleset vorarlberg stájerország tirol karitnia

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr642475789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása