HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Osztrák és francia győzelem a tengerentúlon

2010.11.27. 22:02 símester

Meglepetésre Michael Walchhofer nyerte a lesiklást a kanadai Világkupa-versenyen, Lake Louisban, honfitársát, Mario Scheibert előzte, a norvég Aksel Lund Svindal lett a harmadik. Női óriás-műlesiklásban, az egyesült államokbeli Aspenben Tessa Worley legyőzte az olimpiai bajnok Rebensburgot, Julia Mancuso nem került a legjobb hatba, Lindsey Vonn az első futamban kiesett.

Izgalmasan alakult a férfiak versenye, hiszen nagyon sokáig a francia Johan Clarey vezetett, akinél Bode Miller, Carlo Janka és Didier Cuche sem tudott jobb időt futni. Kevesen voltak már csak hátra, amikor Svindal végül 18 századdal bizonyult gyorsabbnak a franciánál. Nagyon jól jött az osztrák Scheiber is, aki bár a végén kisebb hibát vétett, azonos időt ment, mint Svindal. A végén aztán Michael Walchhofer nagyon megverte a mezőnyt, több mint fél másodperccel volt gyorsabb mindenkinél. A legvégén még Ivica Kostelic és Silvan Zurbriggen tehette volna izgalmassá a versenyt, de előbbi csak a 11., míg a svájci a negyedik helyre jött be.

Lake Louisban 2005. november 25-e után született osztrák siker, de a lesikló szakágban is húsz hónap után. A győztes Walchhofer, aki már korábban háromszor nyerte meg a szakági összetettet, hét év után tudott megint első lenni Lake Louisban. Az osztrák 16. Vk-győzelmét aratta, ebből már egy tucatot lesiklásban.

A nők Aspenben óriás-műlesiklásban versenyeztek. Az első futamban a német Viktoria Rebensburg volt a leggyorsabb, három századdal előzte az amerikai Julia Mancusót és héttel a finn Tanja Poutiainent. Olyan nagy nevek estek ki, mint Lindsey Vonn, Bernadett Schild. A második futam is két bukással kezdődött. Viszont az első futamban lassabban teljesítők a másodikban nagyon jó időt mentek, kivéve az olimpiai bajnokot. Rebensburg bár hibázott a pálya felső szakaszán, aztán gyorsan javított, a végén azonban egyetlen századdal kikapott a francia Tessa Worley-től, aki csak a nyolcadik volt az első futam után. Honfitársa, Kathrin Hölzl pedig a 15. helyről állhatott végül a dobogóra, az ő hátránya is mindössze egy század volt Rebensburg mögött. Mancuso és Poutiainen kiszorult a legjobb hatból. A 21 éves Worley pályafutása harmadik Vk-aranyát szerezte, mindhármat ebben a szakágban, az elsőt két éve éppen Aspenben, tavaly csak a 15. lett, az olimpián pedig a 16. helyen végzett.

Férfi Világkupa, Lake Louis, lesiklás: 1. Michael Walchhofer (osztrák) 1:47,78, 2. Mario Scheiber (osztrák) és Aksel Lund Svindal (norvég) 1:48,33, 4. Silvan Zurbriggen (svájci) 1:48,42, 5. Johan Clarey (francia) 1:48,51, 6. Klaus Kröll (osztrák) 1:48,89.

Női Világkupa, Aspen, óriás-műlesiklás: 1. Tessa Worley (francia) 2:06,81, 2. Viktoria Rebensburg (német) 2:06,82, 3. Kathrin Hölzl (német) 2:06,83, 4. Elisabeth Görgl (osztrák) 2:06,87, 5. Federica Brignone (olasz) 2:07,24, 6. Andrea Fischbacher (osztrák) 2:07,28.

Szólj hozzá!

Címkék: sport alpesi sí világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr262477800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása