HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

A mangó a menő Ausztriában

2010.12.01. 18:38 sikiraly

Decemberben egymás után nyitnak az osztrák síterepek, és az új szezon már az autópályákon is látszik – más lett a divatszín.

A téli idény kezdete Ausztriában hagyományosan egybeesik az új év kezdetével – legalábbis az autópályákon. Minden esztendőben decembertől lehet használni a következő évre érvényes matricákat. A kocsi első szélvédőjére felragasztandó sztrádabérlet színe mindig változik, a 2010-es lila után 2011-ben a mangó a divatszín az osztrák autópályákon és gyorsforgalmi utakon. Az idei matrica természetesen a szokásos módon 2011. január 31-ig még használható.

Az árak szinte mindenütt emelkednek, Ausztria útjain azonban ez nem érzékelhető. Az új, személygépkocsikra érvényes matrica 76,50 euróba kerül, ami csupán harminc centtel több az előző évinél. A két hónapra érvényes jegyért 23 (22,90 volt), a tíznaposért pedig 7,90 eurót kell fizetni, utóbbi ára nem változott. A motorkerékpárosoknak ugyancsak alig néhány centtel kell többet fizetniük a matricáért, mint 2010-ben.

Az osztrák autópálya-matricákat itthon is meg lehet vásárolni az Autoclub Travel irodáiban, mégpedig az aktuális forintárfolyamon. Ha elmulasztottuk, kint érdemes megvenni az útbérleteket, mert ha elkapják a matrica nélkül közlekedőket, 120 euró a helyszíni bírság. Aki nem tudja vagy nem akarja kifizetni, rosszabbul jár, feljelentés esetén 300-tól 3000 euróig terjedhet a büntetés – és az EU-n belül be is tudják hajtani.

Szólj hozzá!

Címkék: ausztria autópálya matrica

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr652486671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása