HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Pénteken nyithat a dobogókői sícentrum

2010.12.02. 13:10 símester

Péntek reggel kinyithat a dobogókői sícentrum, miután a 30-35 centiméteres hóval fedett pályákat addigra feltöltik, és alkalmassá teszik a sportolásra - közölte a centrumot működtető Dobogókőért Közhasznú Alapítvány vezetője.

Lőrincz László elmondta az MTI-nek, hogy noha már pár nappal ezelőtt is kellő mennyiségű, 30 centiméter vastagságú hó fedte a két dobogókői sípályát, ezek az esőtől latyakossá váltak. A szerdán hullott friss hónak, illetve a fagyosabb időjárásnak köszönhetően azonban megkezdődhetett a 980, illetve 520 méter hosszúságú két pálya feltöltése - tette hozzá.

Nagy teljesítményű járművekkel több száz köbméter havat hordanak a pályákra, majd azt tömörítik, hogy péntek reggeltől fogadni tudják a síelni, szánkózni vágyókat.

Jelenleg 35 centiméteres a hó Dobogókőn, ahol mínusz 3 fokot mérnek. A havazás elállt, de további csapadékra és kemény fagyra számítanak, így a síelésre alkalmassá tett pályák minősége változatlan maradhat. A szezon kezdete előtt felújították a zsindelyes vendégházat, és rendbe tették a felvonókat is.

A sícentrumban a téli főszezon idején naponta több ezren fordulnak meg, nem ritka a sorban állás. A fővároshoz mindössze 30 kilométerre lévő sportcentrum annak ellenére is népszerű, hogy pénzhiány miatt egyelőre sem beülős felvonóval, sem hóágyúval nem rendelkeznek - közölte Lőrincz László.

Szólj hozzá!

Címkék: dobogókő

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr252488372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása