HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Airboarddal és lóval a Paradiskin

2011.01.05. 16:00 símester

A franciaországi Paradiski régió két síterepén, La Plagne-on és Les Arcs-on azokra is gondoltak, akik nem a síelést helyezik előtérbe a pihenésük során, és egyéb havas programokkal is várják az odalátogatókat.

Akik kevésbé szeretnek vagy nem tudnak síelni, azoknak is remek szórakozást kínál a savoyai síparadicsom. Fiatalok és felnőttek is kipróbálhatják a Les Arcs-ban, 2600 méter magasan fekvő Rodéo Park szánkópályáit, vagy éppen airboardingozhatnak. Ebben az új extrém sportban egy felfújható "szánkón" hasalva, akár 110 km/órás sebességgel is lehet száguldozni akár itt, akár a szomszédos La Plagne-ben.

Akinek még mindig nem elég az adneralin, kipróbálhatja a speed-ridinget vagy a TaxiSkit. A speed-riding egyesíti a síelést és a siklóernyőzést. Egy körülbelül 10 négyzetméteres miniszárnnyal lehet akár 80-100 km/órás sebességgel száguldozni. Az indulási pont Arc 2000-en van.

A már említett La Plagne-i pályán taxibobozással várják az érdeklődőket, amelyben egy profi bobos segítségével lehet lejutni a jégcsatornában. A TaxiSki pedig olyan szánkó, amelyen egy beszíjazott ülésen lehet helyet foglalni és egy profi sízősegítségével lecsúszni a lejtőn. Aki lassabb menetre vágyik, annak a skijöring ajánlható. Itt egy ló vontatja a sílécen álló embert. Les Arcs-ban mintegy húsz kilométernyi pályán gyönyörködhetünk a természet szépségeiben. Ha szerencsénk van, egy skijöringversenyt is láthatunk.

Ha valaki a Paradiskire készülve már előre feni a fogát valamelyik említett elfoglaltságra, jó, ha tudja: nem olcsó mulatságokról van szó.

Szólj hozzá!

Címkék: la les extrémsportok paradiski plagne arcs

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr452562245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása