HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Több száz km egy síbérlettel

2011.01.07. 11:00 sikiraly

Franciaországban vannak a világ legnagyobb összefüggő sípályarendszerei. Ezeket akár egyetlen síbérlettel is be lehet járni – természetesen külön-külön.

Főként azok fogják a legnagyobb örömüket lelni a kiterjedt francia sípályarendszerekben, akik szeretik a változatos síelést és a hosszú pályákat. Külön említést érdemelnek azok a leghosszabb sípályarendszerek, melyek több síterep pályáit kötik össze, így a besíelhető területük óriási! De hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, íme, néhány adat ezekről a megasíterepekről.

Espace Killy (1550–3250 m): 300 km hosszúságú sípályaegyüttes, mely Val d’Isère és Tignes síterepét köti össze. Összesen 16 fekete, 35 piros, 64 kék és 22 zöld pálya várja a síelés szerelmeseit. A régió mindkét síterepén találunk nagyszerű gleccserpályákat.

Les Grandes Alpes (1450–3600 m): 450 km hosszú sípályarendszert foglal magába. Az önmagukban is hatalmas Les 2 Alpes és Alpe d'Huez síterepét köti össze, mindkét helyen gleccserpályákon is síelhetünk.

Paradiski (1200–3250 m): ez a pályarendszer 425 km hosszúságú. A több részből álló La Plagne, Peisey Vallandry és a szintén több síterületet felölelő Les Arcs terepeit köti össze. Itt 35 fekete, 66 piros, 129 kék és 12 zöld pálya kínál felejthetetlen élményeket.

Les Portes du Soleil (800–2466 m): a csodálatos szépségű sírégióban 650 km hosszúságú pályarendszert találunk. Abondance, Châtel, Les Gets, Morzine és a világ egyik legszebb sívárosa, Avoriaz terepét köti össze. A sízők 28 fekete, 104 piros, 112 kék és 34 zöld pálya közül választhatnak.

Les 3 Vallées (600–3200 m): a Három Völgy egy 600 km hosszúságú sípályaegyüttes. Szenzációs pályák csalogatják a vendégeket, akik Val Thorens (itt gleccser is van), Méribel, Courchevel és Les Menuires síterepein élvezhetik a tél örömeit. Összesen 34 fekete, 117 piros, 135 kék és 48 zöld pálya áll a sízők rendelkezésére.

Ha kíváncsi vagy további információkra az összefüggő francia sípályarendszerekről, érdemes felkeresned a www.si-franciaorszag.com oldalt.

2 komment

Címkék: franciaország espace killy

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr332566355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pit.stop.boys 2011.01.07. 14:18:24

Jók ezek az összevont bérletek, de nem mindenki tudja kihasználni. Mi pl. egyik évben La Plagne-ban voltunk, és a következőben Les Arcs-ban. Mindekettőt jól lehetett síelni egy teljes hétig, nem éreztem magam bezárva. :-) Az átjutás azért eltart egy ideig, ha átruccan az ember a másik terepre, akkor egy teljes napot rá kell szánni. (Val d'Iserből szinte az utolsó liftet kaptuk el Tignes fele, az izgalmas volt.) De ezek a síterepek külön-külön is megérnek egy hetet.
Elég drágák a régiós bérletek. Aztán van ahol a helyi bérlet engedélyez egy napot a szomszédba, kedvcsinálónak.
De a francia pályák és pályaszállások nekünk nagyon bejöttek. (A szállás mondjuk igénytelen, de aludni jó. :-) )

cámpuszmadár 2011.01.07. 16:04:21

Szerintem is 150-250 km pálya már elegendő a boldoguláshoz. De sztem egy 1hetes menetnél fontos az is, hogy megismerjük a lejtőket, hogy hol lehet döngetni, ugratni, napozni, szüzhavazni, vagy hogy éppen hol veszélyes...
Másfelől viszont azért lehet fontos a pályák száma, mert szezon vége felé a déli pályákra egyre kevésbé lehet számítani.

A régiós bérletek izgalmasnak találom, de nem kívánom senkinek, hogy egy egész napi ereszkedés után még 1-1,5 órát vezessen úgy visszafelé, hogy körülötte mindenki horkol ;)
süti beállítások módosítása