HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Elhalasztják a SnowDayt Eplényben

2011.01.11. 16:30 sikiraly

A szokatlanul meleg januári időjárás miatt el kell halasztani a január 14–16-ára tervezett országos hóünnepet, mert ezen a héten nem tudnak havat készíteni az eplényi Nordica Síaréna hóágyúi.

A Snow Style rendezvénysorozat eplényi állomásán számos program várja az érdeklődőket – az eredeti időpontnál két héttel később, január 28–30-án. Ahogy azt Palitz Izabellától, az eplényi Síaréna értékesítési és marketing menedzserétől megtudtuk, bár a síközpont 1-es pályáját elegendő mennyiségű, körülbelül félméteres, kiválóan síelhető hó borítja, a SnowDay keretein belül sorra kerülő télisportág-bemutatókhoz (kutyaszánhúzás, sífutás, biatlon, telemark) több havas helyszínre is szükség lenne.

Az új időpont programváltozást nem eredményez, azaz pénteken lesz a középiskolás és egyetemi amatőr bajnokság, szombaton az amatőr sí- és snowboardverseny, valamint a sportágbemutatók, vasárnap pedig a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület játékos, tombolás családi napra várja a tél szerelmeseit. A Veszprém megyei bajnokság futamait pénteken és szombaton rendezik. A belépő 500 Ft, a felvonókat és sípályákat a mindenkori jegyárakhoz képest 20%-os kedvezménnyel lehet igénybe venni.

A tavalyi SnowDay rangos elismerést kapott 2010 nyarán, a Nemzetközi Síszövetség (FIS) antalyai kongresszusán. Az eplényi Snow Day az első ízben kiírt SnowKidz Award versenyen a legjobb nyolc között végzett. A FIS centenáriumi kongresszusán azokat a programokat díjazták, melyek az eltérő nemzeti viszonyok között arra törekedtek, hogy minél közelebb hozzák a gyermekekhez a havas sportokat. A pályázatra 18 nemzeti síszövetség 22 jelölést adott le. A nyolc közé a magyar mellett norvég, amerikai, német, észt, olasz, finn és pakisztáni rendezvény került.

Ami az eplényi síaréna hétköznapjait illeti, a meleg ellenére a hó jól tartja magát, így a 4-es pálya felső szakaszát és a 2-es pályát is még nyitva tudják tartani. Egész héten járni fog a Magyarország egyetlen négyüléses felvonója és az 1-es csákányos lift. Természetesen egész héten nyitva lesz a tolókaros felvonóval felszerelt síóvoda.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr182576893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása