HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

A hét végén már csak az eplényi Síaréna működik

2011.01.13. 10:26 símester

Az ország sípályái közül már csak a Bakonyban lévő, eplényi Síaréna működik. Csütörtöktől vasárnap estig várják a téli sportok kedvelőit - tájékoztatta Schőnig-Palitz Izabella, az eplényi sípályákat üzemeltető Nordica Skiaréna Kft. marketingmenedzsere csütörtökön az MTI-t.

Közlése szerint elkészítették az egyes pálya hótérképét, és kiderült, hogy az erős felmelegedés ellenére is mintegy 50-200 centiméter vastagságú a hóréteg, és lényegében átlagban egy méteres hóréteg fedi az egy kilométer hosszú pályát. Eplényben három, különböző nehézségi fokozatú pálya működik, összesen 4,5 kilométernyi hosszúságban, de jelenleg csak az egyes pálya üzemel. Ebben az idényben már negyvenedik napja napja tart nyitva folyamatosan a síaréna.

A menedzser hangsúlyozta, hogy működik a tavaly üzembe helyezett négyüléses felvonójuk is. Kialakították a hóágyúrendszert is, így már negyven hóágyú áll rendelkezésükre, ha szükséges.

A vendégek kényelmét szolgálja egy 150 személy befogadására alkalmas étterem, van négy nagy parkoló, továbbá kölcsönző és snowboardpark - mondta Schőnig-Palitz Izabella, hozzátéve, hogy Eplényben egyszerre több ezer vendéget tudnak fogadni. A kezdőknek zárt oktatóterület áll rendelkezésükre, az is üzemel a hét végén. A bakonyi síterepen csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap reggel 9 órától este 9-ig fogadják a vendégeket.

Szólj hozzá!

Címkék: sport eplény síaréna

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr682580676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása