HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Hannes Reichelt nyert Hinterstoderben

2011.02.05. 13:47 símester

A férfi alpesi sízők Világkupa-sorozatában az osztrák Hannes Reichelt nyerte a szuper-óriásműlesiklást az ausztriai Hinterstoderben. A nők óriás-műlesikló versenyét a németországi Zwieselben a nagy szél miatt vasárnapra halasztották.

A legnagyobb tétje a hinterstoderi versenynek az osztrákok számára volt, ahol még nem dőlt el kik képviselik az országot a jövő héten, Garmisch-Partenkirchenben kezdődő világbajnokságon. Az egyik pályázó, Klaus Kröll a norvég Kjetil Jansrudtól vette át a vezetést hatodik indulóként. Majd jött Hannes Reichelt, és majdnem két másodperccel jobbat futott vetélytársánál.

Az összetettben vezető Ivica Kostelic ezúttal nem ment olyan jól, végül csak az ötödik helyen zárt. Reichelt 1:44-en belüli idejét végül csak megközelíteni tudták, a legjobban egy másik osztrák, Benjamin Raich, de ő is 34 századdal volt lassabb. Az amerikai Bode Mille lett a harmadik, de az ő ideje is majdnem egy másodperccel volt gyengébb, mint Reichelté.

Az osztrák síző pályafutása ötödik győzelmét ünnepelhette, és ez a siker minden bizonnyal vb-szereplést jelent neki. Mivel Silvan Zurbriggen ezúttal nem indult, az ötödik helyen végző Ivica Kostelic már 520 pontra növelte előnyét az összetettben, így nagy valószínűség szerint megnyerte az idei sorozatot.

Alpesi sí Világkupa, férfi szuper-óriásműlesiklás, Hinterstoder: 1. Hannes Reichelt (osztrák) 1:43,91, 2. Benjamin Raich (osztrák) 1:44,25), 3. Bode Miller (amerikai) 1:44,84, 4. Carlo Janka (svájci) 1:45,06, 5. Ivica Kostelic (horvát) 1:45,10, 6. Alexis Pinturault (francia) 1:45,15).

A szakági Világkupa állása: 1. Georg Streitberger (osztrák) 227 pont, 2. hv. I. Kostelic és Didier Cuche (svájci) 191.

Az összetett Világkupa állása: 1. I. Kostelic 1223, 2. Silvan Zurbriggen (svájci) 703, 3. Cuche 685.

Szólj hozzá!

Címkék: világkupa alpesi sí hinterstoder hanners reichelt

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr192640118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása