HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Síelőkről szóló filmfesztivált rendeznek Tirolban

2010.08.24. 13:30 símester

Minden év augusztusában a tiroli St. Anton am Arlberg ad otthont a hegyekben játszódó, a hegyekben sportolókat bemutató filmek fesztiváljának. 2010-ben augusztus 24. és 28. között immár 16-odszor rendezik meg a nagyszabású filmes találkozót az Alpok szívében.

Először 1995-ben, a mozi megszületésének 100. évfordulóján jöttek össze a hegyi filmek alkotói és kedvelői a tiroli sícentrumban, St. Anton am Arlbergben. Hegymászásról, síelésről, snowboardozásról, téli siklóernyőzésről, hegyi túrákról és egyéb extrém tevékenységekről szólnak a filmek. Csodálatos tájak jelennek meg a vásznon, többnyire fantasztikus emberi teljesítményekkel együtt.

St. Anton am Arlbergről már az 1920-as években készültek filmek, később pedig Arnold Fanck, a német filmtörténet egyik kiválósága is rendezett filmet a helyről (1931-ben). Szerepelt az alkotásban Hannes Schneider, az alpesi sítechnika egyik úttörője is. A fesztiváloknak neves filmes és sportoló vendégei voltak az elmúlt másfél évtizedben.

Az arlberg-well.com nevű kongresszusi központ 600 férőhelyes nagytermében lesznek a vetítések. Az előcsarnokban fotókiállítást láthatnak a nézők a korábbi évekről. Az idei program 24-én este 8-kor két filmmel kezdődik: Eduardo Gellner Schachmatt – Die Rieglerbrothers (Sakk-matt – a Riegler testvérek), valamint Harry Putz és Mitch Tölderer HIKE2ride című produkciója nyitja meg a fesztivált. Előbbi a Königspitze megmászásáról – mínusz 30 fokban –, utóbbi a freeriderekről szól. Aki ennél is részletesebb információkra vágyik az látogassa meg az esemény hivatalos weboldalát.

További érdekességek és hasznos információk olvashatók a síelőknek, a sísportokat kedvelőknek szóló www.siujsag.hu szakmai portálon, amely az indulás után egyelőre még tesztüzemben működik.

Szólj hozzá!

Címkék: film tirol

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr442243387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása