HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Újra vár a kapruni gleccser

2010.09.21. 10:00 sikiraly

Néhány hetes szünet után két, nemrég még egész évben üzemelő alpesi gleccser ismét fogadja a síelőket. Szerdán az ausztriai Kaprunban, szombaton a franciaországi Tignes-ben indulnak újra a felvonók.

A magyar síelők által is kedvelt, Budapesttől 650 km-re lévő Kaprun-Kitzsteinhorn síterepén hivatalosan még két hétig sem tart a karbantartási szünet, és június közepétől a gleccseren néhány húzólift működik – az időjárás függvényében. Az augusztusi enyhe időjárás miatt azonban leálltak a liftek, de szerencsére a szeptemberi havazások sokat javítottak a pályákon, a hétfői jelentés szerint 68 cm-es a hótakaró. A síterepet üzemeltetők ezért úgy döntöttek, 22-én, szerdán ismét megnyitják a gleccsert a síelni vágyók előtt.

Igaz, meglehetősen sokat kell utazni ahhoz felfelé, hogy lecsússzon az ember: eleinte csak a Kees nevű húzós lift melletti kék pályákon lehet síelni délután fél ötig. A helyiek bíznak abban, hogy a természetes segít, és hamarosan újabb pályákat nyithatnak meg a gleccseren. A napijegy október közepéig 31, utána november végéig 40 euro, gyerekeknek 15 év alatt 15,50 és 20 euro.

Ugyancsak augusztus végén zárt be a savojai Tignes-ben a síterep. Az egyik leghíresebb (és legjobb) francia síterepen 25-től, szombattól lehet újra síelni a Grande Motte-gleccser pályáin. Az időjárás függvényében több részletben nyitják ki a Tignes és a szomszédos Val d’Isere pályáiból álló Espace Killy sírégiót, s ha minden jól megy, november végétől használható a teljes, 300 km-es pályarendszer.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr72311208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása