HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Fedettpályán indul a snowboard Világkupa

2010.10.06. 14:30 sikiraly

Újra a Világkupa-sorozatra figyel vasárnaptól a snowboardosok sokmilliós tábora. Október 10-én a hollandiai Landgraafban, fedett pályán megkezdődik a FIS Világkupa 2010–11-es idénye.

Eredetileg már szeptember második hétvégéjén rajtolt volna az új Vk-sorozat, de az argentínai Chapelcóban gazdasági okokból elmaradt az első verseny. A szervezők arról tájékoztatták a FIS-t, hogy elsősorban a dél-amerikai sorozatra koncentrálnak, ezért most nem tudják megrendezni a szezonnyitó férfi és női snowboardcross futamokat. Igaz, hozzátették, hogy remélik, jövőre ismét náluk kezdődhet a Világkupa.

Így aztán az új évad első Vk-versenyére vasárnap, a hollandiai Landgraafban lévő csarnokban kerül sor. A természeti adottságok miatt – az ország legmagasabb pontja 321 méteren, a Vaalsergbergnél, a német határ közelében, Maastricht mellett található – szabadtéren még a legkeményebb télben sem lehetne „igazi” snowboardversenyt rendezni errefelé. Nincs messze innen Landgraaf; a másfél kilométernyi lesiklópályát (1 km kék, 500 m piros) és egy funparkot is magába foglaló épület a világ legnagyobb fedett síterülete. Nyolc lift, köztük egy ülőfelvonó szolgálja ki az idelátogatókat, a napijegy felnőtteknek 39,50 euro.

Ebben a csodálatos létesítményben rendezik meg vasárnap a snowboard Világkupa nyitóversenyét, amelyen a férfiak és a nők egyaránt párhuzamos műlesiklásban mérik össze tudásukat. Az érdeklődők ingyen tekinthetik meg a világsztárok vetélkedését. A csarnok piros pályája az egyetlen FIS-minősítésű fedett sípálya. Landgraafban már nyolcadszor kerül sor Vk-futamra, és sorozatban ez a hatodik. A hőmérséklet mindig fagypont alatt van, soha nincs köd vagy szél, tehát ideális körülmények várják a világ legjobb deszkásait.

Ami a folytatást illeti, október 30-án Londonban Big Air, míg november 3-án és 4-én a svájci Saas Fee síterepén félcsőverseny lesz.

S ha már snowboard: 2012-ben Oslóban kerül sor a deszkások első saját világbajnokságára. A kibővített Tryvann Vinterparkban rendezendő viadal után négy esztendőnként lesz önálló snowboard-vb, mindig a téli olimpiák közötti páros évben.

Szólj hozzá!

Címkék: sport snowboard

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr482350558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása