HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Kékestetőn havazik!

2010.10.26. 12:30 sikiraly

Ahogy az többnyire lenni szokott, az idén is először az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn jelentek meg a hópelyhek.

Magyarországot hétfőn este elérte egy tőlünk nyugatra elhelyezkedő ciklon csapadékmezője. Ezzel együtt hideg levegő érkezett először a Dunántúlra, majd az ország keleti felébe is. A magasabb helyeken nem sokkal mértek 0 foknál melegebbet, délelőtt például Dobogókőn sem sok hiányzott a fagyponthoz.

Az 1014 méteres magasságban lévő Kékestetőn reggel 0 fok volt, és el is kezdett esni a hó. Az ott elhelyezett webkamera tanúsága szerint a fehér lepel a kamera közelében lévő kis ház tetején és a talajon is megmarad.

Persze ez messze van még attól, hogy akár csak egy kis szakaszon is síelni lehessen, ahhoz ennél komolyabb havazásra lenne szükség. Az időjárási előrejelzések szerint azonban enyhe levegő közeledik Európa nyugati feléből, így mi nem örülhetünk úgy a hónak, mint Ausztria és Olaszország magasabban fekvő síterepein; volt, ahol 50 és 80 centiméter közötti hó hullott.

Szólj hozzá!

Címkék: havazás kékestető

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr12400030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása