HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Marlies Schild nyert Leviben

2010.11.13. 20:23 símester

Finnországban folytatódott az alpesi sízők Világkupa-sorozata. Ahogy az már lenni szokott, a női műlesiklók kezdtek szombaton. Az első futam alapján némi meglepetésre Marlies Schild legyőzte Maria Riescht, igaz, mindössze három századdal.

Az előzetes esélyek alapján Maria Riesch tűnt favoritnak, aki az utóbbi öt szlalom-versenyéből négyszer állhatott a dobogóra, Vancouverben olimpiát, Val d’Isére-ben világbajnokságot nyert ebben a számban.

Az első futamban Maria Riesch volt a leggyorsabb, 58 századdal előzte meg honfitársát, Katharina Dürrt és az osztrák Nicole Hospt. Ekkor Lindsey Vonn a hatodik, Anja Pärson csak a 15. helyen állt.

A második futamban közel hat tizeddel lassabban ért le, ami az első helyébe került. Marlies Schild majdnem egy másodpercet javított első futamban elért eredményén, és az ötödik helyről az elsőre jött fel, Riesch végül három századdal veszített. A harmadik helyet a finn Tanja Poutiainen szerezte meg, a másik Riesch-nővér, Susanne lett a negyedik. Lindsey Vonn csak a hatodik, Pärson pedig a 13. helyen fejezte be a finnországi versenyt.

A nagyot hajrázó Schield sikere már csak azért sem meglepetés, mert ez a 22. győzelme volt műlesiklásban az alpesi sí Világkupában. Leviben tavaly a hatodik lett, 2006 után tudott nyerni megint.

Női műlesiklás, Levi (Finnország): 1. Marlies Schild (osztrák) 1:52,84, 2. Maria Riesch (német)1:52,87, 3. Tanja Poutiainen (finn) 1:53,18, 4. Susanne Riesch (német) 1:53,58, 5. Nicole Hosp (osztrák) 1:53,68, 6. Lindsey Vonn (amerikai) 1:53,79.

Az összetett Világkupa állása: 1. Riesch 125 pont, 2. Poutiainen 110, 3. M. Riesch és Viktoria Rebensburg (német) 100-100.

A szakági Világkupa állása: Schild 100 pont, 2. M. Riesch 80, 3. Poutiainen 60.

Szólj hozzá!

Címkék: sport világkupa alpesi sí marlies schild

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr942446900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása