HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Szlovák segítség Kolontárnak

2010.11.15. 10:00 sikiraly

A kolontári vörösiszap-katasztrófa az országhatáron kívül is segítségre ösztönözte az embereket. A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal szervezésében ötven helyi gyermek síelhet februárban Donovalyban.

A hírt ugyan már pénteken délután bejelentette a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodavezetője, Sonja Jelinková a Hó-show-n – amelyen önálló standdal vett részt a siujsag.hu –, azóta újabb részleteket tudtunk meg. Az ötlet gazdája a besztercebányai központú hivatal (Slovenská agentúra pre cestovný ruch – SACR) ottani vezetője volt, aki többedmagával a közelmúltban ellátogatott az október 4-i vörösiszap-katasztrófa által leginkább sújtott Kolontárra. A szlovák küldöttség tárgyalt a polgármesterrel is, aki nagy örömmel fogadta a felajánlást: ötven gyereket vendégül látnak a Donovalyban található síközpontban (ha nem lennének ennyien, a szomszédos Devecserről is jöhetnek diákok).

A sítábor szlovák–magyar koprodukcióban valósul meg, és mindenki azonnal igent mondott a SACR megkeresésére. A nem mindennapi összefogás szereplői megérdemlik, hogy megemlítsük a nevüket: a szállást a Donovalyban lévő szálláshelyek biztosítják, a bérleteket a Park Snow társulás (amelyhez Donovalyn kívül Csorba-tó és Vel'ka Rica tartozik), a sí- és snowboardfelszerelést, valamint az oktatást a Patty Ski síiskola, amelynek vezetője egy budapesti származású, régóta Besztercebányán élő sportember, Vajda Botond, az utazáshoz szükséges autóbuszt pedig a Boci Travel utazási iroda.

Eredetileg karácsony előtt szerették volna a szlovákok megszervezni a kolontári gyerekeknek a sítábort, de a Veszprém megyei településen most más köti le a helybeliek figyelmét és energiáit. Ezért úgy döntöttek, hogy februárban lesz a tábor, a pontos időpontról még egyeztetnek a kolontáriakkal.

Vajda Botond megkért bennünket, ha írunk a nemes kezdeményezésről, akkor említsük meg, hogy van egy nagy problémájuk: a gyerekeknek nem tudnak adni síruhát, mert az nincs a síiskolában. Ezért a szervezők arra kérik a magyar síbarátokat, hogy akinek van feleslegessé vált, de még jó állapotban lévő gyermeksíruhája, az juttassa el hozzájuk.

Aki úgy gondolja, tud segíteni, keresse a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodáját (1088 Bp., Rákóczi út 15., tel.: 429-0049, e-mail: slovakiatourism@slovakiatourism.hu).

A szlovákok már segítettek – segítsünk mi is!

2 komment

Címkék: szlovákia sítábor donovaly vörösiszap katasztrófa

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr712449035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurri Kán 2010.11.15. 13:04:46

Ez nagyon szép gesztus!

porthosz 2010.11.15. 13:12:03

Tavaly jártam szlovákiaban, és az autópályán autózva éppen azon gondolkoztam hogy mekkora hülyeség hogy itt van ez két kis ország egymás mellett, és ahelyett hogy segitenék egymást, keresztbe tesznek a másiknak (bár érzésem szerint mostanában ebben inkább a szlovák politika a ludas).

Úgy tünik azért van még remény.
süti beállítások módosítása