HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Síelj egy euróért!

2010.11.30. 14:09 sikiraly

Pénteken néhány órára ismét visszatér a régmúlt Szlovákia néhány síterepén: a tavalyi sikeres akció után az idei szezonnyitón is csupán egy eurót kérnek a napijegyért.

Az euróra való áttérés és a Kelet-Európát igencsak megrendítő gazdasági válság miatt az utóbbi években drágává váltak a szlovákiai síterepek a magyar vendégek számára (hogy egyéb visszatartó tényezőt már ne is említsünk), de megcsappant a más országokból odautazók száma is. A szlovákok igyekeztek gyorsan reagálni a kedvezőtlen folyamatokra. Ennek egyik jeleként a múlt évben több helyen is azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy a szezon első napján mindössze egyetlen euróért árulták a síjegyet.

A kezdeményezés bevált, az idénykezdeten sokan keresték fel a sízőket különleges, szinte a hetvenes éveket idéző jegyárral csalogató terepeket. A 2010–11-es szezont már a szlovákiai síterületek zöme egyeurós napijeggyel indítja. Ami az idénynyitót illeti, biztos, hogy pénteken Tátalomnicon, a Csorba-tónál, a Chopok-északi oldalán és Donovalyban néhány pályát megnyitnak a síelők előtt, és a vállalkozó kedvűektől csupán egy eurót kérnek a pénztáraknál.

Persze nem csak ezzel az akcióval szólítják meg a sízőket a szlovákiai síterepek. Ha összehasonlítjuk a két évvel ezelőtti bérletárakat a mostaniakkal, szembeötlő a különbség. Sok helyen 25-30 (vagy még több) euróval kérnek kevesebbet egy hatnapos bérletért, mint akkor, és számos egyéb, nagyon kedvező konstrukciót is kidolgoztak északi szomszédaink.

Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia csorba tó donovaly síbérlet tátralomnic chopok észak

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr432483540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása