HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Világkupa-verseny a szomszédban

2010.12.27. 16:45 sikiraly

Kedden és szerdán kilencedik alkalommal ad otthont a női alpesi Világkupa versenyeinek a Magyarországhoz közel lévő osztrák síterep, Semmering-Hirschenkogel.

Az évet hagyományosan Ausztriában zárják a női alpesi síelők. A Világkupa két ünnep közti versenyeinek jó ideje a tiroli Lienz vagy az Alsó-Ausztriához tartozó Semmering-Hirschenkogel a helyszíne, a 2010-es évben utóbbi a soros.

A magyar sízők körében nagyon népszerű síterepen 1995-ben rendezték az első Vk-futamot, és aki Semmeringen járva végigment néhányszor a FIS-pályán az tudja, nem adják könnyen a sikert a hölgyeknek. A lejtő most kitűnő állapotban várja a világ legjobbjait. A természetnek rendszeresen segítettek a szervezők hóágyúkkal, így december végére nagyszerűen előkészített, a karácsonyi havazást követően friss felső réteggel borított pálya hívja versenyre Vonnékat.

A hétfő esti, neunkircheni rajtszámsorsolás után kedden délelőtt fél 11-kor kezdődik az első óriás-műlesikló futam, majd fél kettőkor indul a második. Szerdán hagyományosan villanyfényes versenyek lesznek. A műlesiklás első futama délután 3 órakor startol, a folytatásra 6 órától kerül sor.

Mindkét napon számos zenei program teszi még érdekesebbé a Világkupa-viadalt. A napijegy 15 euróba kerül, ezzel valamennyi betétprogramot is meg lehet nézni.

Szólj hozzá!

Címkék: világkupa alpesi semmering hirschenkogel

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr352542259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása