HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Myhrer győzött, Hargin csodát tett Zágrábban

2011.01.06. 20:16 sikiraly

A zágrábi férfi műlesikló Világkupa-versenyen a svéd Andre Myhrer győzött, több mint négy év után nyert ismét. A hazaiak üdvöskéje Ivica Kostelic harmadszor lett itt második, míg a svéd Mattias Hargin minden idők legnagyobb ugrását produkálta: a 30. helyről lépett fel a dobogóra.

Két nappal a hölgyek után az urak is összemérték tudásukat műlesiklásban a Zágrábhoz közeli Sljeme síterepén. A délutáni első futamban az olasz Giuliano Razzoli volt a leggyorsabb, 22 századmásodperces előnyt szerzett a horvát Ivica Kosteliccsel és 44-et az osztrák Benjamin Raichhal szemben. A több éves kihagyás után visszatért finn Kalle Palander 41-es rajtszámmal a 21. időt érte el, az 54-essel versenyző norvég Leif Kristian Hauge 28.-ként került be a második futamba, míg az amerikai Bode Miller négy századdal maradt le a folytatásról.

Az esti futamban némi köd ereszkedett a pálya felső szakaszára. Elsőként az a svéd Mattias Hargin jött le a lejtőn, aki az első körben úgy lett 30., hogy csupán egyetlen századdal előzte meg a cseh Ondrej Bankot. A Huddinge SK 25 éves sízője fantasztikus tempóban teljesítette a pályát, 55,04-es idejét senki sem tudta felülmúlni. Hozzá mérten egyre nagyobb előnnyel jöttek a többiek, és mire leértek a célba, mindannyian Hargin mögé szorultak. Honfitársa, a negyedik helyről rajtoló Andre Myhrer ugyan 1,16 másodperccel volt lassabb nála, de összesítésben 36 századdal elé került. Az összetett elsőségre pályázó svájci Silvan Zurbriggen nagyot rontott, nem is kapott Vk-pontot. Raich többször is hibázott, így visszacsúszott a 10. helyre. A hazai nézők hiába üvöltötték végig Ivica Kostelic futását, végül egy tizeddel Myhrer mögött végzett; a horvát klasszis harmadszor lett második Zágrábban. Razzoli nem bírta el az esélyesség terhét, több mint két másodperccel volt gyengébb Harginnál. Myhrer második Vk-győzelmét aratta, a 2006. decemberi Beaver Creek-i diadal után nyert ismét.

A svéd Hargin pedig minden idők legnagyobb ugrását produkálta a műlesikló Világkupában: a második futamban 27 helyet javítva feljött a dobogóra. Említést érdemel az amerikai Ted Ligety teljesítménye is, aki a 16. helyről a hatodikig jutott.

Alpesi sí Világkupa, műlesiklás, Zágráb: 1. Andre Myhrer (svéd) 1:52,74, 2. Ivica Kostelic (horvát) 1:52,84, 3. Mattias Hargin (svéd) 1:53,10, 4. Giuliano Razzoli (olasz) 1:53,14, 5. Cristian Deville (olasz) 1:53:39, 6. Ted Ligety (amerikai) 1:53,47.

A szakági Világkupa állása: 1. Myhrer 189 pont, 2. Kostelic 153, 3. Jean-Baptiste Grange (francia) 122.

Az összetett Világkupa állása: 1. Michael Walchhofer (osztrák) 409, 2. Silvan Zurbriggen (svájci) 395, 3. Ligety 376.

Szólj hozzá!

Címkék: világkupa műlesiklás myhrer alpesi hargin

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr442565847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása