HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Újabb liftbaleset a Kasbergen

2011.01.30. 19:50 símester

A felső-ausztriai Kasberg síterepén vasárnap ismét ki kellett menteni a síelőket a egyik kabinos felvonóból. Az idei szezonban ez már a harmadik ilyen eset volt.

Nyolcvanhat síelőt kellett kimenteni vasárnap a felső-ausztriai Kasberg síterepének egyik kabinos felvonóból, amely útközben megállt. Az MTI beszámolója szerint a nyolc kabin valamilyen technikai hiba miatt állt le a kasbergi sípályánál.

A mentőalakulatoknak nagyjából három órára volt szükségük ahhoz, hogy valamennyi bajba jutott síelőt kimenekítsék a felvonó kabinjaiból – közölte a mentés vezető szakember. A mentésben huszonöten vettek részt. A síelőket kötelek segítségével engedték le a földre a felvonó kabinjaiból. A hegyi mentők közlése szerint a mentés nyugodtan zajlott, csupán a felvonó leállásakor alakult ki kisebb pánik. A mentés alatt senki sem sérült meg.

Két hónapon belül ez már a harmadik hasonló eset volt Kasbergben. Január hatodikán 160 síelőt kellett kimenteni egy ülőszékes sífelvonóról, helikopterek segítségével. Decemberben pedig a mostani esetben érintett kabinos felvonóból kilenc embert mentettek ki, miután az az erős szél miatt leállt.

Szólj hozzá!

Címkék: baleset kasberg

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr222626020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása