HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Fenninger kombinált a legjobban

2011.02.11. 15:24 sikiraly

A sokak által titkos esélyesnek tartott Anna Fenninger győzött a női szuperkombinációban a garmisch-partenkircheni világbajnokságon. Miklós Edit a 23., Berecz Anna a 27. helyen végzett.

Az eddigiektől eltérően borús, de meleg időben, olykor szemerkélő esőben küzdöttek egymással és a heggyel a hölgyek a szuperkombináció lesiklós számában. A pálya felső része – a rajthelyet leszámítva – megegyezett a férfiakéval, de aztán változott a nyomvonal, a nők kihagyták az uraknál is sokaknak gondot okozó letörést, és csak a cél előtt futott össze ismét a két pálya.

Az első figyelemre méltó időt a svájci Dominique Gisin érte el, őt sokáig csak honfitársnője, Lara Gut tudta megközelíteni. Az már más kérdés, hogy ha a pálya középső szakaszán nem integet neki az egyik bíró sárga zászlóval – a Gut előtt versenyző francia Marie Marchand-Arvier a cél után bukott, és egy darabig ápolták –, milyen eredménnyel teljesítette volna a futamot.

A fejfájással küszködő amerikai Lindsey Vonn és az előző nap még lázas német Maria Riesch nem ment igazán jól. A kettejük között induló osztrák Elisabeth Görgl viszont igen, a szuper-G újdonsült világbajnoka 26 századdal előzte meg Gisint. A szintén osztrák Anna Fenninger és a régi önmagát idéző svéd Anja Pärson tudott még fél másodperces különbségen belülre kerülni. A két magyar síző közül Miklós Edit ismét remekül versenyzett, és 4,74 másodperccel elmaradva Görgltől 28. lett. Berecz Anna is célba ért, ő a 35. helyen végzett lesiklásban.

A műlesiklást a síugrósánc melletti hegyoldalon, a Gudibergen rendezték. Az osztrákok szerint a lejtő meredeksége miatt minden idők egyik legnehezebb kombinációs műlesikló versenye elé néztek a résztvevők. Négyen nem vállalták az indulást a legjobb harmincból, Vonn mellett a kanadai Brit Janyk, a francia Aurelie Revillet és a svájci Fabienne Suter maradt távol a 12 fokos melegben zajló futamtól; így a 34. helyezett is síelhetett újra.

Miklós Edit harmadikként lendülhetett neki a pályának. A sícipő feltörte a lábát, ennek ellenére becsülettel végigment, és a 23. helyet szerezte meg. A szlovén Marusa Ferk jó időt ment, és sokáig az élen állt. Először akkor forrósodott fel a hangulat, amikor a tizenkettedik helyről induló Maria Riesch kerülgette a kapukat. Bár nagyon igyekezett, de nem tudott előrébb lépni.

Nem úgy a szlovén Tina Maze, aki jelentős különbséggel vette át a vezetést. Az utána jövők közül Lara Gut megelőzhette volna, de nem sokkal a cél előtt rásíelt egy kapujelző botra, és hatalmasat bukfencezett – szerencsére baj nélkül megúszta a bukást. Anna Fenninger végig jobban állt Mazénél, és a végére 9 század megmaradt az előnyéből. Mivel sem Anja Pärson, sem Dominique Gisin nem tudta megelőzni, Elisabeth Görgl másodszor is világbajnok lehetett – volna. Ám hiába indult négy tizedes előnnyel, egyre nőtt a különbség Fenningerhez képest, és csak ötödik lett. A legjobbakat a mezőny végén állók követkették, és Berecz Anna is teljesítette a nehéz pályát.

Alpesisí-világbajnokság, Garmisch-Partenkirchen. Nők, szuperkombináció: 1. Anna Fenninger (osztrák) 2:43,23 (1:49,67; 53,56), 2. Tina Maze (szlovén) 2:43,32 (1:50,38; 52,94), 3. Anja Pärson (svéd) 2:43,50 (1:49,54; 53,96), 4. Dominique Gisin (svájci) 2:43,90 (1:49,53; 54,37), 5. Elisabeth Görgl (osztrák) 2:44,12 (1:49,27; 54,85), 6. Denise Feierabend (svájci) 2:44,51 (1:50,09; 54,42), 23. Miklós Edit (magyar) 2:52,59 (1:54,01; 58,58), 27. Berecz Anna (magyar) 2:59,34 (1:59,10; 1:00,24).

A Kandaharon eközben a férfiak lesiklóedzést tartottak. A leggyorsabb a francia Adrien Theaux volt, a svájci Didier Cuche 7 századdal, a norvég Aksel Lund Svindal egy tizeddel végzett mögötte.

Szólj hozzá!

Címkék: edit anna világbajnokság miklós alpesi berecz garmisch partenkirchen fresinger

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr782654101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása