HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Maria Riesch nyert, Vonn majdnem bukott Cortinában

2011.01.22. 12:34 símester

A Világkupában vezető német Maria Riesch nyerte a Cortina d’Ampezzóban rendezett lesiklófutamot. Lindsey Vonn hiába vezetett a pálya felső szakaszán, egy óriási bukást úszott meg, hibájával csak a harmadik helyen végzett.

Az első tíz indulóból az osztrák Andrea Fischbacher futotta a legjobb időt és utána elég sokáig vezetett is. Csak a 18. helyen induló Maria Riesch futott nála jobb időt, több mint egy másodperccel jobb volt. A német után startoló Nadja Kamer csak a negyedik helyre volt jó, Elisabeth Görgl pedig gyenge idővel csak a 10. helyen végzett.

Ezután jöttek az amerikai menők. Előbb Julia Mancuso, aki 91 századdal gyengébb időt ért el, de ez is a második helyre volt elég. Majd Vonn következett, aki az első időmérőnél öt századdal volt a leggyorsabb. A pálya második szakaszán aztán kis híján hatalmasat bukott, de egészen elképesztő módon megúszta bukást és amennyire lehetett javított is. Olyannyira, hogy végül a harmadik leggyorsabb időt futotta.

A Vonn után idulók közül a francia Aurelie Revillet ment a legjobban, de ez is csak a 11. helyre volt elég. Riesch 40 ponttal növelte előnyét, Görgl az összetettben a harmadik helyre jött fel, mivel a finn Tanja Poutiainen nem indult ezen a versenyen. Mancuso az elmúlt három évben először állhatott dobogóra lesikló Világkupa-versenyen. Egyenlőre videó a futam legszebb futásáról ezen a linken nézhető. Itt pedig Vonn futása:

Alpesi sí Világkupa, női lesiklás, Cortina d’Ampezzo: 1. Maria Riesch (német) 1:39,30, 2. Julia Mancuso (amerikai) 1:40,21, 3. Lindsey Vonn (amerikai) 1:40,30, 4. Andrea Fischbacher (osztrák) 1:40,40, 5. Nadja Kamer (svájci) 1:40,56, 6. Daniela Merighetti (olasz) 1:40,61.

A szakági Világkupa állása 5 verseny után (még 4 van hátra): 1. Vonn 420 pont, 2. Riesch 357, 3. Mancuso 217

Az összetett Vk-ban 20 verseny után (még 18 van hátra): 1. Riesch 1152 pont, 2. Vonn 987, 3. Elisabeth Görgl (osztrák) 592

Szólj hozzá!

Címkék: alpesi sí világkupa maria riesch cortina dampezzo

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr952604805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása