HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Osztrák siker Wengenben

2011.01.15. 16:28 símester

A világ egyik leghosszabb pályáján az osztrák Klaus Kröll nyerte a férfiak lesikló versenyét. A női viadalt, a szokatlanul enyhe időjárás miatt félbe kellett szakítani Mariborban.

A férfiak a svájci Wengenben folytatták a Világkupa-sorozatot. Bern kantonjában, Interlaken kerülethez tartozó sípálya méltán a világ egyik legszebb terepe. A Világkupa leghosszabb pályája, 4430 méter hosszú és teljesítéséhez legalább 2 perc és 30 másodperc kellet.

Ez a leggyorsabban az osztrák Klaus Kröllnek sikerült, aki 14 századdal előzte meg a hazai terepen síző Didier Cuchét, a szintén svájci Carlo Janka pedig 39 századdal lassabban, a harmadik helyen ért célba.

Nagyon jól teljesítettek már az elején indulók is, hiszen az elsőnek rajtoló Christof Innerrhofer a hetedik, míg a harmadiknak induló szlovén Andrej Jerman a negyedik helyen végzett a versenyben. Utóbbi egészen Kröll célba érkezéséig vezette a futamot. A kettes rajtszámmal induló, az összetett Világkupát vezető Ivica Kostelic majdnem két másodperccel rosszabb időt futott, mint Kröll, így csak a 12. helyen zárt.

1967 óta rendeznek lesikló versenyt Wengenben, az elsőt a legendás francia, Jean-Claude Killy nyerte, tavalyi pedig Carlo Janka végzett az élen. A 31 éves Kröll idén nem mutatott valami nagy formát, egy negyedik hely volt a legjobb eredménye, amit lesiklásban, Val Gardenában ért el. Két éve nyert legutóbb Vk-futamot, akkor is ebben a számban, a norvégiai Kvitfjellben, a 2010-es olimpián lesiklásban a 9. helyen végzett.

Negyvenhétből 25-en rajtolhattak el női óriás-műlesiklásban a szombati, maribori alpesi sí Világkupa-versenyen, amikor a szervezők az egyre romló körülmények miatt, a 15 fokos melegben bekövetkezett olvadás után félbeszakították a viadalt, majd később végleg lefújták és elhalasztották. A szlovéniai versenyen az olimpiai bajnok német Viktoria Rebensburg volt a leggyorsabb. Bár a meteorológusok vasárnapra sem jósolnak jelentős lehűlést, a rendezők a szintén a Vk-sorozatba tartozó műlesikló-versenyt szeretnék lebonyolítani Mariborban.

Alpesi sí Világkupa, férfi lesiklás: 1. Klaus Kröll (osztrák) 2:31,28, 2. 2. Didier Cuche (svájci) 2:31,42, 3. Carlo Janka (svájci) 2:31,67, 4., Andrej Jerman (szlovén) 2:31,72, 5. Werner Heel (olasz) 2:32,53, 6. Romed Baumann (osztrák) 2:32,56.

A lesikló Világkupa állása 4 verseny után (még 5 van hátra): 1. Michael Walchhofer (osztrák) 269 pont, 2. Silvan Zurbriggen (svájci) 250, 3. Kröll 190

Az összetett Vk-ban 17 verseny után (még 20 van hátra): 1. Ivica Kostelic (horvát) 626 pont, 2. Aksel Lund Svindal (norvég) 511, 3. Zurbriggen 459

Szólj hozzá!

Címkék: wengen alpesi sí világkupa klaus kröll

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr762585901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása