HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Görgl a második vb-aranyát nyerte

2011.02.13. 12:15 símester

Elisabeth Görgl pályafutása ötödik vb-jén már másodszor tudott első lenni, ezúttal a női lesiklást nyerte meg az alpesisí-világbajnokságon, Garmisch-Partenkirchenben. A sérüléssel bajlódó Lindsey Vonn ebben a számban is kikapott, a lesiklás olimpiai és világbajnoka csak második lett. Miklós Edit sérülés miatt befejezte a vb-t, Berecz Anna a 33. helyen ért célba.

Felhős, de megint enyhe idő, hatfokos meleg várta az alpesisí-világbajnokság női lesiklásának 36 résztvevőjét, köztük a magyar Berecz Annát. Elsőnek Laurenne Ross érkezett a célba, és az amerikai egészen Andrea Fischbacher csúszásáig vezetett, pedig az osztrák három kapunál is hibázott, egyetlen század előnnyel mégis az élre állt. Közben a 2005-ös vb-n lesiklásban ezüstérmes olasz Elena Fanchini is leért, sokáig még vezetett is, de aztán a végén rontott. Az ötödiknek induló második amerikai, Leanne Smith volt az első kieső a vasárnapra már nem túl jeges, puhább havon.

A tizediktől érkeztek aztán az igazi menők, elsőnek a svájci Dominique Gisin, aki vb-n már egy jó helyezést elért, szuperkombinációban lett a negyedik. Most is jól teljesített, 16 század előnnyel az élre ugrott. A tizenhármas sorszámot kapta a másik svájci, Lara Guta, aki két éve Vonn mögött a második lett ebben a számban, a juniorok között pedig két ezüstérmet nyert világbajnokságon. Gut kétszer is nagyon kisodródott, de olyan nagy sebességgel érkezett, hogy 1:48,18-as idejével 52 századot tudott verni honfitársára.

Következett egy világbajnok, a szuper-G-ben ötödik, szuperkombinációban első Anna Fenninger, de csak a hetedik legjobb időt futotta. A 16. indulónál, az olimpiai bronzérmes Elisabeth Görglnél elkezdett esni a pálya felső részén a hó. A szuper-G-ben világbajnok osztrák elképesztően síelt, 94 századot javított Gut idején.

A német Maria Riesch nem tudott javítani, csak Görgl mögé, de Gut elé ért be. Az olimpiai ezüstérmes amerikai, Julia Mancuso már az elején elszúrta, több mint egy másodperces hátrányt szedett össze, és csak a negyedik helyre jött be. A svéd Anja Pärson még ennél is gyengébben ment, és a dobogó közelébe sem tudott kerülni.

Már csak Lindsey Vonn, a szám olimpiai és világbajnoka volt hátra. De az amerikai síelésén látszott, hogy nem teljesen egészséges. Ilyen körülmények között is hihetetlenül jól jött le. Az alsó szakaszon magabiztosan és gyorsan síelt, de ez is csak a második helyre volt elég.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt minden. Görgl már a második világbajnoki címét nyerte Garmisch-Partenkirchenben. Pályafutása ötödik vb-jén az első két aranyát szerezte. A 2010-es olimpián két számban is a harmadik helyen végzett. Összesen 26 Világkupa-érméből még sosem volt arany lesiklásban, egy ezüstöt és három bronzot nyert eddig, a mostani sorozatban egy harmadik hely volt a legjobb lesikló eredménye.

A legjobbak után indulók közül Daniele Merighetti futott nagyszerű időt, a hatodik helyre jött be. Aztán a szlovén Tina Maze még jobbat síelt, és befért a legjobb hat közé A magyarok közül Miklós Edit új cipője úgy feltörte a lábát, hogy nem tudta vállalni a további versenyzést, és hazautazott, a szám egyetlen magyar résztvevője, Berecz Anna a 33. helyre ért be.

Alpesisí-világbajnokság, Garmisch-Partenkirchen, női lesiklás: 1. Elisabeth Görgl (osztrák) 1:47,24, 2. Lindsey Vonn (amerikai) 1:47,68, 3. Maria Riesch (német) 1:47,84, 4. Lara Gut (svájci) 1:48,18, 5. Tina Maze (szlovén) 1:48,22, 6. Julia Mancuso (amerikai) 1:48,30, 33. Berecz Anna (magyar) 1:57,91.

Szólj hozzá!

Címkék: garmisch partenkirchen elisabeth görgl alpesisí világbajnokság női lesiklás

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr242657688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása