HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Ted Ligety az idei első duplázó

2010.12.11. 18:46 símester

Az amerikai síző Beaver Creek után Val d'Isere-ben is nyerni tudott, Franciaországban az óriás-műlesiklást nyerte meg. A nők St. Moritzban versenyeztek volna, de előbb a szegény  szlovén Marusa Ferk megint nagyot bukott, majd még ketten, és ezután lefújták a viadalt.

1968 óta rendeznek óriás-műlesikló Világkupa-futamot Val d’Isere-ben, és Phil Mahre 1976-os sikere óta először nyert amerikai sportoló. Már az első futamban is Ted Ligety volt a leggyorsabb, 26 századdal állt Aksel Lund Svindal és 64-gyel az olasz Massimiliano Blardone előtt. A másodikban sokáig Carlo Janka vezetett, Blardone sokat hibázott, és Svindal hiába volt nagyon gyors a pálya felső szakaszán, a végére lelassult.

Ligetynek így már csak arra kellett figyelni, hogy biztonságosan lejöjjön, de Ligety gyors akart lenni, és gyors is lett. További fél másodpercet vert Svindalra, és végül 1,05 másodperces előnnyel nyerte meg a versenyt. A tavalyi győztes, Marcel Hirscher csak a hatodik lett, Carlo Janka pedig a negyedik helyen végzett, míg Blardone megtartotta a harmadik helyét.

Ligety 2009-ben szuper G-ben szerzett egy második helyet ezen a pályán, így ez a legjobb eredménye Val d’Isere-ben. Óriásműlesiklásban a hetedik Világkupa-győzelmét aratta, más szakágban még nem tudott nyerni Vk-futamot.

A kedvezőtlen időjárás miatt elhalasztották a női alpesi Világkupa szombatra kiírt szuper-óriásműlesikló futamát a svájci St. Moritz-ban. Az erős szél következtében a szervezők először csak egy órával tették későbbre a rajtot, majd hat síző után - akik közül hárman is buktak - lefújták a versenyt. A tervek szerint a viadalt hétfőn bonyolítják le, vasárnap ugyanott az óriás-műlesiklás szerepel a Vk-programban.

Alpesi sí Világkupa, óriás-műlesiklás, Val d’Isere: 1. Ted Ligety (amerikai) 2:26,26, 2. Aksel Lund Svindal (norvég) 2:27,31, 3. Massimiliano Blardone (olasz) 2:27,47, 4. Carlo Janka (svájci) 2:27,81, 5. Benjamin Raich (osztrák) 2:27,92 6. Marcel Hirscher (osztrák) 2:28,03.

A szakági Világkupa állása két futam után: 1. Ted Ligety 200 pont, 2. Aksel Lund Svindal 125, 3. Kjetil Jansrud (norvég) 106.

Az összetett Vk állása 6 verseny után: 1. Aksel Lund Svindal 236 pont, 2. Ted Ligety 221, 3. Mario Scheiber (osztrák) 175.

Szólj hozzá!

Címkék: alpesi sí világkupa ted ligety val disere

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr572509483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása