HTML

Mindent a síelőkért

Friss topikok

Berecz és Miklós Lindsey Vonn előtt

2011.02.10. 15:37 sikiraly

Csütörtökön a férfiak és a nők lesiklóedzésével folytatódott az alpesi vb programja Garmisch-Partenkirchenben. A férfiaknál a szuper-G-ben győztes Christof Innerhofer, a hölgyeknél a múlt héten lesiklásban junior-világbajnoki címet nyert norvég Lotte Smiseth Sejersted volt a leggyorsabb. Berecz Anna és Miklós Edit megelőzte Lindsey Vonnt.

Napsütésben, plusz 5 fokos melegben teljesítették a férfiak a 3300 méter hosszú, Kandahar 2 nevű lesiklópályát. A harmadikként rajtoló kanadai Erik Guay idejét először a január végén Chamonix-ban ezüstérmes olasz Dominik Paris múlta felül. Később még öten értek el jobb időt a kanadai sízőnél. A szerdán szuper-óriásműlesiklásban mindenkit maga mögé utasító olasz Christof Innerhofer ezúttal is nagyszerűen síelt, Parist 1,69 másodperccel verte meg. Az előző nap kisodródott norvég Aksel Lund Svindal most befutott a célba, de több mint egy másodperccel maradt el az újdonsült világbajnoktól. A cseh Ondrej Bank ismét remekelt, 44. indulóként bejött az ötödik helyre. A legjobb osztráknak Michale Walchhofer bizonyult az edzésen, ő 11. lett. Jó néhány kitűnő síző csak mozgott egyet, a svájci Carlo Janka a 23., az óriás-műlesikló Vk-t vezető amerikai Ted Ligety a 43. helyen végzett. A hetvenkét tréningező közül csupán öten nem értek célba.

A nők kora délután már 8 fokban, a Kandahar 1-esen teljesítették az edzésnapi 2920 méteres síelést. A pályának elsőként nekivágó olasz Verena Stuffer kitűnő idővel haladt át a célvonalon, ami végül a negyedik helyhez volt neki elég; Világkupa-versenyen nyolcadiknál jobb még soha nem volt. Először az amerikai Julia Mancuso száguldott le nála gyorsabban a lejtőn, majd miután a címvédő Lindsey Vonn tőle szokatlanul kényelmes tempóban lecsúszott, az olasz Elena Fanchini is megelőzte honfitársát. A lázas Maria Riesch nem vett részt a tréningen, a múlt héten Crans Montanában lesiklásban junior-világbajnokságot nyert norvég Lotte Smiseth Sejersted viszont igen, és megmutatta, hogy hamarosan a felnőttek között is számolhatnak vele: Mancusót 59 századdal verte meg.

A két magyar hölgy közül ismét Miklós Edit volt jobb, Sejerstedtől nyolc másodperccel elmaradva az ötvenfős mezőnyben a 41. helyen zárt. Berecz Anna 44. lett, és ő is Vonn előtt végzett az edzésen.

Alpesisí-világbajnokság, Garmisch-Partenkirchen

Férfiak. Lesiklás (edzés): 1. Christof Innerhofer (olasz) 2:00,71, 2. Aksel Lund Svindal (norvég) 2:01,76, 3. Dominik Paris (olasz) 2:02,40.

Nők. Lesiklás (edzés): 1. Lotte Smiseth Sejersted (norvég) 1:49,55, 2. Julia Mancuso (amerikai) 1:50,14, 3. Elena Fanchini (olasz) 1:50,62, 41.Miklós Edit (magyar) 1:57,64, 44. Berecz Anna (magyar) 2:00,62.

Pénteken a női szuperkombináció következik a világbajnokságon.

Kihagyja a lesiklást és a kombinációt a németországi alpesisí-világbajnokságon Carlo Janka, a svájciak összetett Világkupa-címvédője. A svájci szövetség csütörtöki közlése szerint a versenyző decemberi vírusos betegsége után még nincs megfelelő fizikai állapotban. Janka most visszatér Garmisch-Partenkirchenből Svájcba, hogy felkészüljön a jövő heti óriásműlesiklásra, amelynél már ott szeretne lenni a rajtnál. A férfi lesiklást szombaton, a kombinációt pedig hétfőn rendezik a vb-n, az óriásműlesiklásra jövő pénteken kerül sor.

Szólj hozzá!

Címkék: edzés világbajnokság miklós lesiklás alpesi berecz vonn garmisch partenkirchen innerhofer

A bejegyzés trackback címe:

https://siujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr342651778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása